Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Lang dienstverband - pro of con?

Het gebeurt nog regelmatig: mensen die hun loopbaan hebben doorgebracht bij een enkele werkgever en nu iets anders willen. Onze opdrachtgevers zijn hier gemengd over; soms wordt juist de voorkeur gegeven aan iemand die een langere periode binnen een enkele organisatie heeft gewerkt. Vaak wordt echter gekozen voor mensen die ervaring hebben binnen verschillende organisaties.

Waar ligt uw voorkeur? Wat voor werknemer zou u eerder aannemen?

Iemand die langer bij dezelfde organisatie heeft gewerkt is trouw, bindt zich graag en is bereid zich in te zetten voor een organisatie, ook op de langere termijn. Aan de andere kant kan hij vastgeroest zijn, of beperkte kennis hebben doordat hij maar één bedrijf kent.

Een initiële reactie zou wellicht zijn om te stellen dat het afhankelijk is van de vacature die speelt. Als dat uw reactie is, dan vragen we u graag om toe te lichten in wat voor functie iemand met een enkel lang dienstverband juist wel toegevoegde waarde zou hebben.

We zijn benieuwd naar uw reacties!

Geplaatst in Recruitment & Arbeidsmarkt door Expand Redactie op 11 april 2013

Reacties op Lang dienstverband - pro of con?

Adriana van Schalken | Payrolling Works op 15 december 2015 16:44

Ik denk inderdaad dat het afhankelijk is van de type vacature. Wanneer dit een vacature is in een dynamische jonge organisatie, dan zou ik iemand die ervaring hebben in meerdere organisaties kiezen. Maar wanneer het gaat om vacature waar continuïteit erg belangrijk is, dan zou ik wellicht eerder kiezen voor iemand die heeft bewezen zich lang aan een organisatie te binden.

Plaats zelf een reactie