Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

LENTE!!!!!

Het is zover: de Lente is ècht begonnen! Voor een liefhebber van lente, zomer, lange dagen, buiten zijn, zonder-jas-naar-buiten en slippers als ik ben, elk jaar weer een mijlpaal! Bij de eerste crocusjes, die dit jaar letterlijk onder de sneeuw vandaan de grond uit schoten, beginnen bij mij de lentekriebels al te kriebelen. Ik krijg de neiging om meteen mijn winterjassen op te bergen, ik leg mijn sandaaltjes vooraan in mijn schoenenkast, ik doe mijn panty’s en (vooral) pantykousjes (oncharmante ondingen, doch nuttig in wintertijden) in de ban en neem het risico van toch nog kou lijden. Ik moest vanmorgen tenslotte nog krabben…

Spring

De lente! Een foto dankzij Dorron op Flickr

Ineens maak ik me er druk over dat ik toch wel een wit huidje heb gekregen, waar de wat zomersere, lichtere kleding niet echt bij kleurt. Ik geniet van de vogeltjes die ’s ochtends steeds vroeger hun lentelied aanheffen; ik stoor me aan de hond van de overburen die de hele dag al keffend ongeduldig heen en weer loopt. En daarmee mijn werkzaamheden verstoort. Hoewel ik daar tegelijkertijd ook van geniet, omdat ik besef dat het hoort bij deze mooie start van het nieuwe jaargetijde.

Die nieuwe Lente maakt me ook wel weer een heel klein beetje melancholisch. Het is het symbool van nieuw leven; van na een jaargetijde van grijs, koud, nat, kale bomen, binnen blijven, weer groei, zon, licht, kleur en buiten. En elk jaar moet ik dan weer denken aan hoe mooi die jaargetijde-cyclus is: hoe somber, donker, koud en moeilijk sommige perioden ook zijn in het leven, er komt altijd weer een dag dat de zon weer gaat schijnen en betere tijden aanbreken. En voor de jaargetijden is dat vandaag!!!!!

Geniet ervan en wat mij betreft mag dit doorgaan tot ver in oktober. Dan duurt de zonnige periode tenslotte aanmerkelijk langer dan de sombere periode. Ik wens jullie allen een prachtige LENTE.

Geplaatst in HR varia door Saskia van Diemen op 15 maart 2012

Reacties op LENTE!!!!!

Jeroen op 15 december 2015 16:44

Hoi Saskia,

Insgelijks, een hele fijne lente gewenst.

Zouden mensen in de lente sneller naar een nieuwe uitdaging gaan zoeken?

Plaats zelf een reactie