Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

McStudiebeurs stimuleert werknemers

McDonalds heeft een leuk initiatief ondernomen om haar werknemers aan te moedigen te blijven studeren. Werknemers die een "goed" scoren op hun beoordeling en een HBO of universitaire studie doen, kunnen in aanmerking komen voor de Mcstudiebeurs*. Hiervoor moeten zij een essay schrijven over hoe zij procedures en service in hun restaurant verder willen verbeteren en hoe daarbij de kennis van hun studie van pas zou kunnen komen.

Een win-win situatie voor McDonald's en de studerende werknemers. De studiebeurs bedraagt 1 jaar collegegeld.

Een slimme stimulans, wellicht interessant voor uw bedrijf? Een goedkope manier om de ideeënbus werkend te krijgen? Of is dit omslachtig en veel te duur? Heeft u een alternatief? Post het hier!

 

* Link werkt niet meer per 8-7-2015

Geplaatst in Talent & Leadership Development door Expand Redactie op 19 september 2007

Reacties op McStudiebeurs stimuleert werknemers

Rogier van Wijk op 15 december 2015 16:45

Een leuk initiatief! Ik ben wel benieuwd naar de voorwaarden die er aan vast zitten. Zouden de rechten van zo'n voorstel rechtstreeks naar McDonalds zelf gaan? komt er een voorwaarde in je contract dat je niet opzegt in het jaar dat je de beurs krijgt en het jaar erop? En krijg je de beurs alleen bij een inpasbaar idee en komt hij te vervallen op het moment dat jouw plan om budgettaire redenen geen doorgang kan vinden?

Plaats zelf een reactie