Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Minder loon voor hr-medewerkers

In tegenstelling tot de gemiddelde salarisontwikkeling in den lande, een kleine stijging met 0,3 procent, daalt het loon van de p&o’er. Voor de uitvoerende functies was de daling circa 2 procent, blijkt uit bewerkingen van de ‘loonindex.nl’ door de organisatie adviseurs van Eprom. (bron: loonindex.nl)

Beter weten de hr-strategen de krapte op de arbeidsmarkt te benutten. Hun beloningspakketten namen in het tweede kwartaal van 2007 met 1,9 procent toe ten opzichte van het eerste kwartaal. Hier lijkt de angst voor personeelstekorten in gereflecteerd te worden. De gemiddelde daling van het salaris is vooral te wijten aan de veel lagere financiële waardering die personeelsontwikkeling laat zien. De nieuw afgesloten arbeidsvoorwaarden laten een daling zien van 8,3 procent.

Vreemd genoeg staat deze ontwikkeling haaks op de krapte op de arbeidsmarkt die wij ook op het HR vakgebied constateren.

Is deze ontwikkeling wederom een teken dat de gemiddelde HRM professional op operationeel niveau slecht is in het onderhandelen en dat het HR vakgebied op dit niveau nog steeds wordt ondergewaardeerd?

Geplaatst in Compensation & Benefits door Marc Loohuis op 31 juli 2007

Reacties op Minder loon voor hr-medewerkers

Er zijn nog geen reacties.

Plaats zelf een reactie