Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Moet LinkedIn bang worden van Xing + Zoominfo?

Venturebeat komt vandaag met wel zeer interessant nieuws, een aankondiging van samenwerking van Xing en Zoominfo.

De samenwerking wordt gepositioneerd als een frontale aanval op de positie van LinkedIn. Maar eerlijk gezegd geloof ik daar niet al teveel van.

Zoominfo niets anders dan een aggregator van gespiderde content, vooral populair bij headhunters in de US en UK voor senior management posities. Zoominfo heeft informatie van ongeveer 35 miljoen personen verzameld, maar in tegenstelling tot LinkedIn heeft geen van die 35 miljoen personen actief het eigen profiel opgebouwd.

Zoominfo biedt weliswaar de mogelijkheid om een dergelijk profiel over te nemen en te corrigeren en/of uit te bouwen, maar slechts een fractie van die 35 miljoen personen heeft dat gedaan. En dat steekt weer schril af tegen de 11 miljoen 'leden' van LinkedIn.

De voordelen van de samenwerking snap ik ook niet helemaal, anders dan dat Zoominfo een revenue share krijgt voor elke Zoominfo gebruiker die zich bij Xing aanmeldt. Ik zie alleen de voordelen voor Xing (leden) niet. Wat moeten die met Zoominfo, als ze er al geen gebruik van maakten.

Afijn, interessante ontwikkeling en we zullen wel zien hoe zich dit ontwikkeld. Maar LinkedIn zal hier toch wel een paar nachtjes van wakker liggen.

Geplaatst in Recruitment & Arbeidsmarkt door Marc Drees op 14 juni 2007

Reacties op Moet LinkedIn bang worden van Xing + Zoominfo?

paul van oosterhout op 15 december 2015 16:45

ik zit me af te vragen in hoeverre dit eigenlijk wel toegestaan is. Laat staan wat de mensen die in het bestand staan hiervan denken. De kracht van een netwerk is nu juist dat het zichzelf, door deelname en actieve bijdrage van de leden, uitbreid.

Is het wachten op de eerste rechtzaak wellicht?

Marc Drees op 15 december 2015 16:45

@ PaulWeinig kans in Amerika...

Rogier van Wijk op 15 december 2015 16:45

Voordeel is wel dat de concurrentie scherp blijft.Hoewel het niet direct betrekking op dit artikel heeft ben ik persoonlijk van mening dat de gebruiksvriendelijkheid van linkedin niet altijd even goed is als die van Xing. Met name op het gebied van zoekopties kan linkedin nog een en ander leren. Het is alleen jammer dat Xing voor gebruik binnen Nederland niet zo'n groot bereik heeft.

Marc Drees op 15 december 2015 16:45

LinkedIn heeft het first move advantage. En als je eenmaal een profiel en relaties op een site hebt, ga je die niet zo snel weer ergens anders opbouwen. Teveel inspanning voor te weinig rendement.

Chris Stapper op 15 december 2015 16:45

Prettig dat de concurrentie scherp blijft, maar ondertussen heb ik drie profielen (Hyves, Xing, Linkedin) te onderhouden. Ik twijfel of ik hoop of iemand het gaat winnen. Het zou in ieder geval tijd schelen.Ik ben het helemaal met Rogier eens: ik werk veel liever met Xing, maar Linked in is in Nederland veel groter. Voorlopig zal er wel niet zoveel veranderen. En deze samenwerking zal er niet zoveel aan bijdragen.

Karin Tekin op 15 december 2015 16:45

@ ChrisJe hebt gelijk voor wat betreft het aantal profielen dat je bij moet houden. Toch is het wel de moeite waard. Verschillende profielen, verschillende netwerken, je moet er toch tussen zitten om uit te breiden.

Plaats zelf een reactie