Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Monsterboards vacaturespam (2)

In december vorig jaar maakte ik al in mijn post melding van het doorplaatsen van vacatures door Monsterboard op Funda en Marktplaats. Ik begrijp de doelstelling van Monsterboard om voor haar adverteerders een zo groot mogelijk potentieel geinteresseerd publiek te bereiken. Maar de manier waarop Monsterboard dit doet klopt niet. Alle vacature-xml wordt 1 op 1 doorgezet naar de verschillende bronnen. En sinds vandaag hoort werk.nl ook tot een van de gelukkige websites.

Van dit doorplaatsen van vacaturecontent wordt een potentiële sollicitant bij werk.nl absoluut niet blij. Vacatureteksten worden halverwege afgebroken, veel velden worden niet gevuld, contactinformatie wordt niet gegenereerd, het afzenderadres is een default en klopt dus niet. Kortom we tonen een vacature die er niet uit ziet en niet compleet is. Bekijk hier het resultaat * (*URL werkt niet meer per 13-8-2015, red.)

En wat nog het allerergste is, de sollicitatielink is niet actief. Als een potentieel talent wil  reageren, kan hij/zij  geen CV of reactie achterlaten. Dus Monsterboard, stop nu met dit initiatief. Experimenteren is prima, maar op deze manier een vacature presenteren doet volledig afbreuk aan de reputatie van de afzender van de vacature. Zorg er aub eerst voor dat de xml-koppeling werkt en dat de belangrijkste velden van een vacature (bedrijf, profiel, eisen, contact en reactie) goed getoond worden. Een tip nog, informeer voortaan je klanten dat je aan het experimenteren bent.  

Geplaatst in Recruitment & Arbeidsmarkt door Hank Oosterbaan op 29 februari 2008

Reacties op Monsterboards vacaturespam (2)

Myriam op 15 december 2015 16:45

Hank,Kun je er iets tegen doen? Of blijven ze ermee experimenteren? Of krijg je als klant van Monsterboard een korting?

Hank Oosterbaan op 15 december 2015 16:45

@Myriam, we hebben bij Monsterboard melding gemaakt van deze case maar hier verder nog niets van gehoord. Ik vind het kandidaatonvriendelijk. De sollicitant vindt een vacature waar hij/zij vervolgens niets mee kan. Overigens zie ik om mij heen dat de sollicitant steeds meer in verwarring wordt gebracht. Neem nu bijvoorbeeld Jobbingmall/Careerbuilder. Er worden via Google vacatureresultaten op portals getoond, waarbij je als kandidaat 2 tot 3 keer moet klikken om bij de bron te komen. Vervolgens heb je geluk als je kunt reageren via het email circuit van Jobbingmall. Niet echt transparant voor de sollicitant, want welke zekerheid heb je dat jobbingmall niets met jouw gegevens doet? Als je rechtstreeks bij het bedrijf die de vacature heeft geplaatst kunt reageren, lijkt het alsof je naar die website gaat. Maar wat doet jobbingmall. Ze plaatst er een frame van haar zelf om en behoudt een eigen url constructie. Careerjet.nl doet dat bijvoorbeeld ook. Leg dat nog maar eens uit aan de kandidaat, die snapt er toch helemaal niets meer van. Gaat hij/zij dan nog solliciteren?

Plaats zelf een reactie