Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Nieuw HR netwerk: HR Base

Netwerken is misschien wel de kern van alle HR functies. Het kennen van mensen, zowel intern als extern en de manier waarop met deze relaties wordt omgegaan speelt een grote rol in het werven van personeel of het oplossen van interne problemen. Zijn HRM'ers dan van nature netwerkers? Wie weet. In ieder geval vinden er binnen dit gebied veel ontwikkelingen plaats.

Brede website
Het netwerken binnen HR heeft sinds kort namelijk een nieuw medium gekregen: HRbase.nl. HRbase doet haar best om HRM'ers op alle vlakken van dienst te zijn. Zo is er een vacaturezoekfunctie, een vraagbaak en de mogelijkheid om zelf nieuws te plaatsen. Er is ook een social networking aspect, je kunt een profiel aanmaken en connecties aangaan met andere HRM'ers. Alle opties en enkele web2.0 ideeën die goed zijn uitgevoerd maken HRbase een zeer brede website.
HRbase benadrukt dat de website nog in de betafase zit. Over enkele weken zal de uiteindelijke versie live gaan.

Enige reflectie
Wel doet dit de vraag reizen van hoeveel sociale netwerken je lid wil worden of zijn. LinkedIn en Hyves zijn tot op zekere hoogte verplicht voor recruiters, al is het maar voor de vindbaarheid. Is HRbase het volgende sociale netwerk waar we alle HRM'ers terug zullen zien? De website doet in ieder geval erg haar best om HRM'ers te bieden wat zij zoeken: informatie in de vorm van vacatures, nieuws en een vraagbaak. En de mogelijkheid om vakgenoten te leren kennen. HRbase is een initiatief om in het oog te houden.

Geplaatst in HR varia door Expand Redactie op 20 juni 2008

Reacties op Nieuw HR netwerk: HR Base

Rogier van Wijk op 15 december 2015 16:45

Ik vind deze site er op het eerste gezicht goed uitzien. Zou best kunnen dat we in de toekomst meer van dit soort gespecialiseerde websites gaan zien. Je moet met de opkomst van steeds meer sites ook inderdaad selectiever gaan worden in waar je een profiel aanmaakt. Dit is een site die in mijn ogen nuttig is en de moeite van het bij houden waard.

Chris Stapper op 15 december 2015 16:45

De redactie van HRbase is zeer actief en ik wissel met enige regelmaat een mail met ze, dat is erg leuk, ze zijn duidelijk betrokken en willen de website op de kaart zetten, allemaal pluspunten.

Soms ben ik wel bang door de bomen het bos niet meer te zien. Dan ben ik zo bezig met netwerken, bloggen, clicks, nieuwslezen dat ik eigenlijk gewoon aan het werk wil...

Plaats zelf een reactie