Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Olympische Spelen 2012 en HR

Het zit er weer op, Londen begint aan een grote opruiming en onze sporters zijn onderweg naar huis (behalve dan die 7 uit Kameroen) nadat ze eerst in Den Bosch gehuldigd worden.

Een aantal sporters zet definitief een streep onder hun sportcarrière en kiest voor een maatschappelijke loopbaan. Ze maken hun studie af of gaan bijvoorbeeld (fulltime) werken. Een van Nederlands grootste uitzendbureau’s is hier jaren geleden al slim mee om gegaan door ze al tijdens het sporten aan zich te verbinden. Door ze te ondersteunen, als sponsor, als aanbieder van speciale topsport opleidingen maar ook als werkgever later. Topsporters zijn voor organisaties namelijk hele interessante medewerkers. Niet alleen vanwege hun naam en prestaties. Bedrijven willen zich maar al te graag verbinden (associëren) met succesvolle atleten.

 

Olympische spelen Londen HR (Olympische spelen Londen en HR.JPG)

 

Maar wat zeker telt is dat sporters iedere dag bezig zijn om het beste uit zichzelf te halen. Ze hebben een duidelijk doel en doen daar alles voor. Topsporters beschikken over discipline, doorzettingsvermogen, resultaatgerichtheid, gedrevenheid en passie.  Zaken die werkgevers maar al te graag zien in hun medewerkers. Daarnaast werkt een sporter ook inspirerend voor andere medewerkers. Hij of zij laat collega’s genieten van zijn of haar prestaties of motiveert ze om meer te gaan sporten. Wat natuurlijk de vitaliteit van de medewerkers bevordert.

Wat doet u om toptalent binnen te halen?

Geplaatst in Recruitment & Arbeidsmarkt door Myriam de Haan op 13 augustus 2012

Reacties op Olympische Spelen 2012 en HR

Er zijn nog geen reacties.

Plaats zelf een reactie