Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Onontdekt Potentieel

Bij de lezing van vanmiddag, verzorgd door Robert Adema werd nogmaals beschreven hoe de arbeidsmarkt er op dit moment uitziet. De krapper wordende arbeidsmarkt is reeds lang onderwerp van gesprek van menig HR congres of bijeenkomst. Tot zover niets nieuws onder de zon dus.

In dit geval ging het over het aanboren van nieuw potentieel en hierbij werd een toch wel vergeten groep nader belicht: De werkzoekende.

Opvallend genoeg kijken wij als HR professional vaak naar werving in de bestaande arbeidsmarkt en minder naar dit onontdekte potentieel van werkzoekenden. Hiermee worden dus de ingeschrevenen bij CWI / UWV bedoelt.

Dit potentieel van meer dan 500.000 werkzoekenden is moeilijk benaderbaar maar wellicht heel interessant.

Grote nadeel dat door de aanwezigen bij de lezing wordt aangegeven is dat het CWI slecht presteert als het aankomt op het in kaart brengen van hun werkzoekenden en dat wij als werkgevers vaak nog niet weten hoe dit potentieel er uit ziet.

Verbeteringen zijn onderweg en het CWI gaat vanaf 2008 grote stappen nemen om dit beter in kaart te brengen......

Wij wachten met spanning af.......

Geplaatst in Talent & Leadership Development door Marc Loohuis op 15 november 2007

Reacties op Onontdekt Potentieel

Chris Stapper op 15 december 2015 16:45

500.000 potentiele werknemers is inderdaad ontzaglijk veel. Daar moet veel mee te doen zijn. Maar werkgevers zullen daar zo min mogelijk tijd in willen investeren. Ik hoop dat het CWi zich vooral gaat richten op informatievoorziening over de werkzoekenden en dat het zal proberen werkgevers een hand te reiken in het aannemen van potentiele werknemers.

Hank Oosterbaan op 15 december 2015 16:45

Alleen jammer dat CWI CV's of bijna niet te vinden zijn of anonniem erop staan waardoor je mensen amper tot niet kunt benaderen.

Marc Loohuis op 15 december 2015 16:45

@HankEn dat is dus prcies hetgeen ze gaan verbeteren vanaf 2008.....

Plaats zelf een reactie