Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Op welke wijze kun je ervoor zorgen dat de energie blijf stromen binnen uw afdeling?

Als HR professional ziet u vast ook de grote verschillen in energieniveau van uw medewerkers. Binnen ieder bedrijf zijn er professionals die dagelijks zuchtend en moe achter hun bureau plaats nemen. Jammer, vindt u ook niet? Een organisatie is veel beter af met professionals die stralen en bruisen van energie. Gelukkig kunt u daar als recruiter of HR manager een wezenlijk rol vervullen.

Hoe kunt u er voor zorgen dat de energie blijft stromen binnen de organisatie? Ik denk dat je in het recruitment proces kunt selecteren op de competenties ondernemerschap en creativiteit. Beide vaardigheden hebben naar mijn idee een grote invloed op het positieve energie niveau binnen een team. Ook de mate waarin iemand zelfbewust en onafhankelijk in het leven staat, zijn hierop van invloed. Deze kenmerken zijn goede basis voorwaarden om als afdeling te kunnen bruisen.
Uiteraard zijn aandacht en betrokkenheid van het management bij de ontwikkeling van de professional daarbij tevens van groot belang. Dit is wat je noemt synergie.

Goed kijken naar uw mensen, signalen leren oppakken en af en toe eens vragen hoe het gaat. Op deze wijze zullen de energieke mensen de medewerkers met minder dynamiek uitdagen tot creativiteit en ondernemerschap. Dit resulteert in een frisse en bruisende organisatie die flexibel kan reageren op de kansen die zich in de markt voordoen.

Geplaatst in Recruitment & Arbeidsmarkt door Corinne Klaver op 10 januari 2012

Reacties op Op welke wijze kun je ervoor zorgen dat de energie blijf stromen binnen uw afdeling?

Er zijn nog geen reacties.

Plaats zelf een reactie