Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Opleidingen, waar word jij enthousiast van?

In onze contacten met veel, verschillende Talent- en Developmentmanagers komt het onderwerp opleiden natuurlijk veel ter sprake.
Opleidingen worden op verschillende manieren ingezet binnen organisaties; als functie gebonden en dus verplichte opleiding maar steeds vaker ook als persoonlijk gekozen en dus vrijwillige opleiding.

Ik ben benieuwd naar de ervaringen die HR professionals hebben met de verschillende persoonlijke opleidingen of trainingen. Waar werd je nou echt vrolijk van? M.a.w. welke training of opleiding zou je kunnen aanbevelen?

Geplaatst in Talent & Leadership Development door Marc Loohuis op 24 augustus 2015

Reacties op Opleidingen, waar word jij enthousiast van?

Chris Stapper op 15 december 2015 16:45

Vorige week heb ik een 4daagse NLP training afgerond. Dit paste zakelijk prima, maar vormt ook een stuk persoonlijke ontwikkeling. NLP lijkt me een sterk onderwerp voor een opleiding voor HRM-ers; het focust op het stellen van doelen, op het communiceren en creƫren van rapport met je gesprekspartner en op het motiveren van die gesprekspartner. Erg handig voor coaches, maar zeker bruikbaar voor iedereen met een functie waar communicatie een centrale rol vervult.

Klaas V. op 15 december 2015 16:45

Ik word enthousiast van opleidingen die door mensen buiten HR gezien worden als relevant. Dat klinkt heel conformistisch maar als je common ground vindt met de mensen waar je je visie op over moet brengen dan is het belangrijk om hun taal te spreken en een opleiding helpt je daar in - terwijl het aan hen ook laat zien dat je echt wel weet waar je het over hebt als je toch die opleiding hebt gedaan.

Plaats zelf een reactie