Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Oudere werknemers moeten inleveren!

Dit artikel op NU.nl refereert aan de vraag die ik stelde in een van mijn vorige artikelen op dit weblog: Universitair opgeleid en werkloos, doodnormaal de komende jaren! In het artikel op NU.nl wordt een arbeidsvoorwaardennota van VNO-NCW, MKB Nederland en AWVN besproken waarin werkgevers hebben aangegeven dat de oudere werknemer in moet leveren ten gunste van de jongere werknemer.
Een quote van de werkgevers: "Extra vrije dagen en vrijstelling van onregelmatige diensten passen niet bij mensen die blijven werken tot ze de stijgende AOW-leeftijd hebben bereikt"

Het lijkt er dus op dat mijn gebeden deels zijn verhoord! Waar ik overigens zelf wel een erg grote voorstander ben is het laatste deel van het artikel waarin wordt geschreven dat er niet puur naar leeftijd gekeken moet worden, maar naar prestatie. Er zijn genoeg voorbeelden te bedenken waarin oudere werknemers nog prima mee kunnen met de tijd en goed presteren. Die kunnen wat extra’s, zoals extra vrije dagen, verdienen.

Dit is al een stap in de goede richting! Hier gaat het om arbeidsvoorwaarden, maar zou dit ook met concrete taken kunnen? “Oudere werknemers moeten taken/verantwoordelijkheden inleveren ten gunste van de jongere werknemer”. Ik ben voor!

 

Geplaatst in HR varia door Robbert Graafmans op 8 januari 2015

Reacties op Oudere werknemers moeten inleveren!

Er zijn nog geen reacties.

Plaats zelf een reactie