Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Personeel gezocht?

HRM nieuws op nuzakelijk.nl* vertelt dat het vacatureaanbod nog verder zakt. Volgens Monsterboard bereikte het aantal vacatures in november het laagste punt in ruim twee jaar. Volgens de Monster Employment Index daalde het vacatureaanbod voor de zevende achtereenvolgende maand.

De kredietkrisis zorgt ervoor dat bedrijven de spreekwoordelijke knip erop doen. De grootste dalingen zijn te zien in de sectoren toerisme, transport en logistiek. Ook in de eigen werkzaamheden is het te merken. Budgetten worden gekort en de directie probeert zoveel mogelijk beslissingen naar 2009 door te schuiven.

Betekent dit echter dat mensen die een vaste baan hebben maar op hun plek moeten blijven zitten? Of moeten ze bepaalde vragen stellen aan het bedrijf? Ik merk weinig van het mindere vacature aanbod, maar dan kan ook liggen aan het soort vacature uiteraard. Maar wat ondervinden jullie? Ik hoor graag jullie reactie.

Dit blog is geschreven door Chantal Steinmann

* Deze link werkt niet meer, verwijderd per 15-9-2015, red.

Geplaatst in Recruitment & Arbeidsmarkt door Gastblogger op 10 december 2008

Reacties op Personeel gezocht?

Chris Stapper op 15 december 2015 16:45

Ik vind het moeilijk oordelen op basis van het aantal vacatures. Ik bedoel: door de daling in het aantal vacatures kun je wel iets zeggen over de vraag naar werknemers. Maar het zegt weinig over specifieke gebieden. Ik denk namelijk niet dat alle vakgebieden gelijkmatig dalen. De vraag in branches die nog weinig merken van de crisis is hoger dan in de branches die al direct iets merken van de crisis. En ICT'ers zijn nog steeds behoorlijk gewild.Ik hoop evengoed dat de klap voor de bedrijven die nu nog weinig merken niet te hard aankomt en dat we binnenkort weer vrolijk verder groeien.

Plaats zelf een reactie