Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Populairste HR vacatures begin 2015

In 2013 zijn we begonnen met het bijhouden van de populairste vacatures op onze website (zie ook: populairste hr vacatures eind 2013). Het is voor ons, maar waarschijnlijk ook voor onze lezers, natuurlijk interessant om te zien welke vacatures de meeste aandacht trekken. Wellicht dat we voortaan ieder jaar iets kunnen schrijven over de meest interessante vacatures of gezochte vacatures.

In het afgelopen halve jaar (januari tot juni 2015) waren de volgende HR vacatures het meest populair:

  • HR Director / HR Directeur (de eerste kwam het meeste voor; beide functietitels zijn samengenomen voor een totaalaantal)
  • HR Business partner
  • HR Manager
  • HR Interim manager

Ter indicatie: dit is de volgorde voor de opgetelde vacatures per type (alle HR Business Partners samen, alle HR Managers samen, etc.).

De HR Manager en de HR Business partner strijden eigenlijk al sinds we deze reeks zijn begonnen om de tweede plaats. Dat de directeurspositie verreweg het meest populair is, is opvallend. Dat is natuurlijk het kleinste gedeelte van de populatie van HRM-ers maar beschoren. Ook opvallend is dat een substantieel deel van onze bezoekers op interim basis werkt en dat de enige interim positie in de top 4 onderaan staat. Dit wordt mogelijk beïnvloed doordat veel van onze interim-opdrachten (grofweg de helft) niet op de website wordt geplaatst.

Over een half jaar weer meer nieuws op dit gebied! Hopelijk heeft u iets aan deze informatie.

Geplaatst in Recruitment & Arbeidsmarkt door Expand Redactie op 13 juli 2015

Reacties op Populairste HR vacatures begin 2015

Er zijn nog geen reacties.

Plaats zelf een reactie