Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Presentaties bij de les

Mijn eerste algemene indruk hier op HR battle was dat iedereen die hier iets verteld goed bij de les is. Men heeft kaas gegeten van het gebruik van muziek, geluid, films, afwisseling tussen film en discussie, beeld en geluid, (video)beeld en presentatie van een persoon. Als kind van mijn generatie (Y) voel ik me hier thuis, ik kan mijn aandacht overal zonder problemen bij houden. Niet alleen omdat de sprekers inhoudelijk interessant zijn, maar ook door de goede inzet van verschillende media.

Presentatie bij de les - robot afbeelding

Een conclusie die we daar uit kunnen trekken is dat de hier aanwezige HRM'ers de mogelijkheden van het informatietijdperk goed implementeren in hun werk. Precies de boodschap die zij over willen brengen. Want dit is de strekking van eigenlijk alle sprekers tot nu toe. De wereld is veranderd, er zijn talloze mogelijkheden bij gekomen. En mensen willen deze mogelijkheden gebruiken. Sterker nog, mensen gebruiken al deze mogelijkheden, of bedrijven daar nu rekening mee houden of niet. Als bedrijf heb je minder te zeggen. De markt wordt bepaald door wat de klant wil. En de klant wil innovatie. De klant wil dat informatie naar hem toe komt. En dit is allemaal (technisch) mogelijk. Het vereist alleen aandachtige implementatie van technische innovaties in het bedrijfsleven. En dat is precies waarom HR battle wordt georganiseerd. Om bedrijven duidelijk te maken wat de noodzaak is van het gebruik van alle nieuwe mogelijkheden. Van web2.0 tot de gedachte die daar achter zit. Interactie is mogelijk en dus moet je er gebruik van maken.

Al met al een zeer geslaagde dag met interessante sprekers, een aantal leuke gesprekken en eye-openers en een hoop kansen om elkaar iets te leren. En dat is zeker zo belangrijk als de nadruk op het gebruik van nieuwe technologie: de gedachte, de idee, dat je van elkaar kunt leren. En dat zo snellere en betere ontwikkeling mogelijk is.

In navolging van deze gedachten, dat ontwikkeling nodig is en dat we elkaar iets kunnen leren, zal ik in de komende weken een aantal postings plaatsen met betrekking tot de werking van en mogelijkheden van een aantal technische ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld aan web2.0 en het implementeren van gratis technische snufjes in een business model. Ik kijk uit naar jullie reacties!

Geplaatst in HR varia door Chris Stapper op 15 november 2007

Reacties op Presentaties bij de les

rogier van wijk op 15 december 2015 16:45

@ Chris,Ik ben benieuwd waar je ons allemaal mee gaat verrassen Chris.

Jorrit Blok op 15 december 2015 16:45

Go for it!

Chris Stapper op 15 december 2015 16:45

Heren, bedankt voor de aanmoedigingen!In navolging van vorige post leek het me interessant om eens te bespreken welke ontwikkelingen allemaal de moeite waard zijn voor het bedrijfsleven. De insteek die ik wil hanteren is in elke blog een begrip te bespreken dat nog niet genoeg voeten in de aarde heeft en aan dit begrip een op organisaties gerichte draai te geven. Dus niet alleen een 'social networks zijn handig voor organisaties', maar ook een 'want daar kun je mee werven, kijk in deze organisatie doen ze dit en daar doen ze dat en dat heeft dit effect'.Nu mijn vraag aan jullie, welke begrippen blijven tot nu toe onderbelicht?

Op mijn lijstje staan nu:

- social networks (niet dat ze onderbelicht blijven, maar wat er meer/anders mee kan)

- web2.0 (uitleg voor mensen die er nog niets van mee hebben gekregen, wat kunnen bedrijven hier mee?)

- Longtail (wat is het eigenlijk, waarom is het belangrijk, wat kan een organisatie hier mee) (ik weet het, dit is niet technisch op zich maar komt wel voort uit technische ontwikkeling).Alle aanvullingen zijn welkom!Plaats zelf een reactie