Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Recruitment Charity 2008

Gisteren: Recruitment Charity 2008! Leuk! Voor ik in ga op de details, even iets algemeens. Op evenementen als deze en de Global Recruitment Conference loopt altijd een schat aan kennis rond. Mensen met een visie en ideeën die ze graag delen. Interessant dus om te netwerken. En om zichtbaar te zijn naar dit publiek. De afgelopen evenementen heb ik erg veel geleerd. Hopelijk motiveert dit enkele lezers om wat actiever te netwerken.

Charity waarvoor?
Twee interessante doelen, die het vernoemen waard zijn:

Viafrica
Viafrica steunt organisaties in Afrika bij het gebruik van ICT. Ze richten zich op de middenklasse als motor van de samenleving. Hun missie is het bevorderen van gebruik van ICT in de onderwijs sector. Dat realiseren ze in samenwerking met lokale partners.
Meer weten? Viafrica.org

Teachers4Teachers
Teachers4Teachers is een samenwerkingsverbond tussen Nederlands en Keniaans onderwijs. Ze stimuleren onderwijskundige ontwikkelingen door onderwijsgevenden uit Nederland en Kenia met elkaar in contact te brengen. Op het charity event vertelde een trotse medewerkers dat Nederlandse leraren vaak terugkomen met het idee dat zij meer geleerd hebben dan hun collega's.
Meer weten? Teachers4Teachers.nl

Naar het charity event!
Dankzij Freelance Today kon ik aanwezig zijn. Zij hadden een kaartje aan het goede doel gegeven. Er werd geloot onder mensen die zelf geen kaartje konden kopen en de mooiste reactie won. Lang leve blogvaardigheden! Gelukkig was ik de enige die meedeed, op schrijfvaardigheid kwam het niet aan. Op naar het event!

Bieden voor het goede doel
Naast netwerken, wat zeer veelvuldig gebeurde, was er een veilig met zeer interessante items. Zo werden er ter plekke twee schilderijen vervaardigd. Bijzonder: bij een van de schilderijen mochten bieders meebeslissen wat er met het schilderij zou gebeuren. Tijdens het event werd er een mooi Afrikaans beeld ingebracht, tijdens de veiling zouden we horen dat het handgemaakt is door een Afrikaans talent.

De veiling zelf was erg leuk. Model Josh Veldhuizen deed de presentatie en kreeg het publiek mee. Bas Westland beet de spits af door het eerste item te winnen. Meer dan genoeg humor begeleide het bieden.

Topmomenten!
Topmomenten in de veiling: 1500€ voor het Afrikaanse beeld, door Ronald van den Hoff (Seats2meet). Bas Westland (e-People) en Gerard Mulder (Textkernel) die tegen elkaar opbieden voor een bijrol in boek 'De headhunter en de bestuurder'. De schrijver gaf er een leuke draai aan door meer te vertellen over wat voor bijrol. Voor 250€ was je de slechterik. Bas en Gerard betalen allebei hun laatst geboden bedrag en komen allebei in het boek.

In totaal is er 17.500€ opgebracht, een mooi bedrag voor twee mooie doelen.

Ik kijk uit naar het event volgend jaar!

Geplaatst in HR varia door Chris Stapper op 13 december 2008

Reacties op Recruitment Charity 2008

Er zijn nog geen reacties.

Plaats zelf een reactie