Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Resultaten onderzoek bekend!

Voor mijn afstudeerstage bij Expand heb ik onderzoek gedaan naar de wensen en behoeften van klanten en daarnaast naar tevredenheid over de dienstverlening van Expand. Hieronder volgen enkele leuke/interessante uitkomsten.

Uit analyse is gebleken dat Expand op het gebied van tevredenheid gemiddeld maar liefst 3.69 uit 4 scoort! Dit is absoluut een goed resultaat te noemen! Onderstaande resultaten hebben daar een rol in gespeeld.

Daarnaast blijkt dat 78,4% van de ondervraagden niet op de hoogte is van het feit dat Expand goede doelen steunt. Terwijl degene die het wel weten het een erg goede zaak vinden. Hier mag Expand dus meer mee naar buiten treden!

Als laatste een resultaat over waar HR idealiter aan bij zou moeten dragen in organisaties. Op de vraag:
Wat zou een HR-afdeling idealiter voor u realiseren? (open)
Zijn de meest gegeven antwoorden als volgt:

  • HR Businesspartnerschap 36%
  • In en doorstroom van personeel 12%
  • Faciliterend aan management 10%
  • Sfeer/binding aan het bedrijf 8%

Managers bij grote bedrijven in Nederland vinden dus dat HR Businesspartnerschap iets is wat HR zou moeten realiseren binnen de organisatie.

Expand heeft, voordat de resultaten van het onderzoek bekend waren, al ingespeeld op deze behoefte vanuit de praktijk. Expand heeft sinds kort namelijk in samenwerking met Frank Uit de Weerd een zeer vernieuwende Strategic HR Business Partner Course ontwikkeld.

Persoonlijk vond ik het onderzoek erg leuk om te doen. Ik kijk nu al uit naar mijn volgende project binnen Expand, waar jullie zeker meer van zullen horen!

Geplaatst in Expand door Robbert Graafmans op 20 maart 2015

Reacties op Resultaten onderzoek bekend!

Anoniem op 15 december 2015 16:45

Mooie resultaten! Maar wie zijn de klanten? De contacten binnen organisaties of de gedetacheerden zelf?

Wim Rietveld op 15 december 2015 16:45

Ha Robbert,

Dat zijn mooie resultaten, maar dat zijn wellicht niet alle resultaten...Ben benieuwd naar de rest.

Robbert Graafmans op 15 december 2015 16:45

@ Anoniem, Dankje! De klanten zijn opdrachtgevers van Expand. Dus contacten binnen organisaties en niet gedetacheerden zelf.

@ Wim, Ook jij bedankt! Ik heb de weloverwogen keuze gemaakt deze resultaten te publiceren omdat ze het meest aansprekend/relevant zijn voor de HR community. Vandaar dat ik deze gedeeld heb!
Daarnaast is mijn afstudeeronderzoek vertrouwelijk dus helaas kan ik daar niet meer over loslaten.. Toch bedankt voor de interesse!

Corinne op 15 december 2015 16:45

Goede resultaten! Dank voor je onderzoek.

Plaats zelf een reactie