Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Ronde Tafel bijeenkomst 'Sociocratie, het organiseren van de besluitvorming'

Inmiddels hebben zich ruim 25 HR managers aangemeld voor deelname aan de Ronde Tafel bijeenkomst, die Expand HCM i.s.m. het Sociocratisch Centrum Nederland organiseert. De HR managers zijn afkomstig vanuit verschillende bedrijven, vanuit diverse branches. Van productie bedrijven tot retail organisaties, van industriële ondernemingen tot aan consument gerichte organisaties. Een interessante diversiteit, met eigen aandachtsgebieden en uitdagingen, juist nu in deze tijd van tegenwind. Naast het thema 'het organiseren van de besluitvorming' is het onderling kennis maken en verdere contact leggen een belangrijk item van de Ronde Tafel bijeenkomsten.

Vanuit onze 'netwerk gedachte', treedt Expand op als gastheer en faciliteert op deze wijze meerdere bijeenkomsten per jaar, met een onderwerp binnen het vakgebied van Human Resources.

Voor de Ronde Tafel bijeenkomst op 30 juni is dit keer gekozen voor het onderwerp 'sociocratische besluitvorming'. Juist nu het einde van de crisis in zicht is, kunnen HR managers meer dan ooit, een voortrekkers rol vervullen op gebieden die tot nu toe redelijk vast, en traditioneel waren bepaald binnen organisaties. Verandering is noodzakelijk, niet alleen om het tij te keren, maar zeker ook om sterker en beter aan een nieuwe episode te beginnen.

Eén van de vele zaken die anders kan en wellicht ook moet, is de wijze waarop mensen in organisaties met elkaar omgaan, de manier waarom (belangrijke) beslissingen worden genomen, die in feite iedereen in een organisatie uiteindelijk raakt. Daar is de huidige crisis geen beter voorbeeld van.
Vandaar de keuze dit keer voor sociocratische besluitvorming. Geen wolkig theoretisch model, maar een heel praktische en inmiddels bewezen manier om met elkaar tot de juiste besluiten te komen die vervolgens ook worden uitgevoerd.

De kracht zit immers vaak in de eenvoud.......

Geplaatst in Expand door Expand Redactie op 13 maart 2009

Reacties op Ronde Tafel bijeenkomst 'Sociocratie, het organiseren van de besluitvorming'

Er zijn nog geen reacties.

Plaats zelf een reactie