Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Ruud de Smit

Ruud de Smit, Interim HR/Motivatiemanager| Sport & Businesscoach | Directeur StipoSport en Svelar Vitaal B.V.

Als telg uit een mariniersgezin was het bijna vanzelfsprekend dat ook Ruud marinier zou worden. Na de middelbare school vervulde hij dan ook zijn dienstplicht bij het Korps Mariniers. Het avontuur en de ultieme fysieke en mentale uitdagingen hadden een grote aantrekkingskracht op hem. Bij het Korps Mariniers leerde hij onder andere dat je veel meer kunt, dan dat je denkt. Grenzen verleggen, doorzetten en het ondenkbare, juist mogelijk maken hebben een grote invloed gehad op zijn leven.

Ook op sportief gebied heeft Ruud zichzelf fysiek en mentaal tot het uiterste uitgedaagd. Zo heeft hij gebokst, diverse marathons gelopen en heeft hij zelfs de hele triathlon in Almere volbracht. Een ultiem avontuur dat slechts weinigen aangaan.

Ruud is zijn loopbaan begonnen binnen de ICT en gooide na enkele jaren het roer compleet om. Na zijn studie HBO belandde hij in het HRM-vak eerst in loondienst, later werd hij zelfstandig interim manager. Hij heeft vooral veel ervaring opgedaan met verander- en ontwikkelprocessen binnen organisaties. Om nog meer verdieping te realiseren in deze processen, heeft Ruud vervolgens de leergang ‘Coaching voor professionals’ gevolgd. Zowel persoonlijk als beroepsmatig speelden en spelen de mentale aspecten van ontwikkel- en veranderprocessen altijd een grote rol.

Vanuit zijn positieve mentale instelling heeft hij door de jaren heen geleerd om ‘anders’ te kijken en tegenslagen juist als uitdaging te gaan zien. Juist deze bewustwording, dat je altijd kunt kiezen hoe je naar zaken kijkt, hebben geleid tot het gedachtegoed Kansdenken. Ruud heeft ervaren dat vooral het stimuleren van wat mensen goed kunnen en goed doen, juist een vruchtbare setting creëert voor de groei en (talent)ontwikkeling.

Ruud staat bekend om zijn positieve instelling, zijn inspirerende visie op ontwikkeling, verandering en leiderschap, zijn enthousiasme en zijn expertise van mentale processen. Ruud ondersteunt onder andere het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid als verandermanager, interim manager en mental coach. Daarnaast begeleidt hij enkele (top)sportteams die hun prestaties willen optimaliseren. Het is dan ook zijn passie om mensen, teams en organisaties op een positieve wijze te stimuleren en inspireren waardoor ze mentaal sterker worden, boven zichzelf uitstijgen, meer zelfvertrouwen krijgen en succesvoller zijn!

Vanuit deze visie en mentale instelling geeft hij samen met Liesbeth leiding aan Svelar Vitaal. Svelar Vitaal is een creatief, innovatief en actief organisatie- en adviesbureau dat werkt vanuit enthousiasme en een positief perspectief.

Vanuit het positief perspectief schrijft Ruud weblog’s over HR, onderwijs, enz.

Geplaatst in Recruitment & Arbeidsmarkt door Chris Stapper op 30 mei 2012

Reacties op Ruud de Smit

Er zijn nog geen reacties.

Plaats zelf een reactie