Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Social Media: moeten we afkicken op de werkvloer?

Smartphone gebruikers bekijken gemiddeld zo'n 150 keer per dag hun telefoon! En 24 % van de mensen mist belangrijke momenten in hun leven, omdat ze bezig zijn om het moment vast te leggen. Dit zijn resultaten van een onderzoekje van het bureau BBH Barn. De conclusie is dat veel mensen verslaafd zijn aan social media.

 

 

En dit heeft ook de nodige gevolgen op de werkvloer. Welk effect heeft het 150 keer per dag checken van je telefoon? In hoeveel stukjes hak je je dag op - en wat betekent dit voor je concentratievermogen? En voor je productiviteit? En voor de voldoening die je uit je werk haalt?

Dit is een aandachtspunt! Voor managers, maar ook voor HRM'ers. Om eens te kijken in uw organisatie of en hoe het smartphone gebruik het werk onderbreekt.

Hieronder een aantal tips voor diegenen die in hun vakantie merkten dat het leven zo slecht nog niet is zonder smartphone:

 

Beide plaatjes komen van Froot.nl - met nog meer social media plaatjes in de link!

Geplaatst in HR varia door Petra Brondgeest op 2 augustus 2012

Reacties op Social Media: moeten we afkicken op de werkvloer?

Jeroen op 15 december 2015 16:45

Dag Petra,

Dit blog is een voorbeeld van waarom ik graag jullie blog lees: een nuchtere benadering van een actueel onderwerp. Dit is iets waar HR in zijn algemeen sterk bij gebaat zou zijn.

Wel vraag ik me af: hoe moeten we smart phone gebruik terugdingen. Heb jij hier idee├źn over?

Plaats zelf een reactie