Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Sollicitatieprocedures: 5 ergernissen van HR managers

In dit artikel van PW de Gids staan 5 knelpunten die HR managers ervaren bij sollicitatieprocedures beschreven die onderzocht zijn door AFAS software. In het kort houdt dit het volgende in:

  1. Veel administratieve handelingen
  2. Onnodig papierwerk
  3. Geen overzicht
  4. Verschillende kanalen
  5. Verouderde sollicitatieprocedure

Dit alles houdt in dat dit niet alleen een ergernis is voor het bedrijf maar ook voor de sollicitant. Nadat de sollicitatie is verstuurd is het vaak afwachten. Hierdoor ontstaat onduidelijkheid.

Daarnaast is het zo dat je op deze manier ook niet het makkelijkst mensen werft en de juiste doelgroepen aanspreekt. Bijvoorbeeld om de interesse van generatie Y  te wekken volstaat de huidige, wat gedateerde, sollicitatieprocedure niet. Young Capital heeft bijvoorbeeld onlangs het solliciteren via WhatsApp geïntroduceerd.

Wat denken jullie, automatiseren of houden we het menselijke controlemoment erin?

Geplaatst in Recruitment & Arbeidsmarkt door Robbert Graafmans op 8 juni 2015

Reacties op Sollicitatieprocedures: 5 ergernissen van HR managers

Marion Dijksterhuis op 15 december 2015 16:45

Gewoon automatiseren voor generatie Einstein, geboren tussen 1986 en 2000, want eerste baan vanaf nu (als ze de kans krijgen(?), opgegroeid met ICT (= kennis is overal en kennissen zijn overal (global)). Bijbehorende kenmerken: "Netwerkdenken, mediasmart en wereldburgers", maaaaaar Generatie Y (pragmatische generatie) en X (verloren generatie) en Babyboom of protestgeneratie niet vergeten, want moeten evenzogoed tot hun 70e of langer doorwerken. Bij elke communicatie (via welk middel dan ook) blijft de menselijke maat belangrijk. WhatsApp is dus een middel en geen doel. Doel is juiste persoon op het juiste moment op de juiste plek. Dus "ouwe lul" van 30 in een degelijke baan (in loondienst) en met zijn tijd meegaande AOW'er als ZZP'er op een plaats waar zij/hij iets doet waar zij/hij goed in is, of dit leuk vind om te doen. Excusé le mots!

Plaats zelf een reactie