Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Start nieuwe HR opstarter cyclus

Goede morgen,

Ik heb u gemist. Echt. Natuurlijk heb ik volop genoten van een lange adempauze, maar op een gegeven moment kreeg ik toch de kriebels en heb ik me bezig gehouden met het in me opnemen van allerlei initiatieven die vooral via de mail binnenkwamen. Er zat van alles tussen van persoonlijke mededelingen tot zakelijke initiatieven en van luchtige kout tot diepgaander beweegredenen. Sommige kwamen wekelijks en andere bleven eenmalig. Nieuwsgierig als ik nou eenmaal ben, kon ik het niet laten te reageren en heb ik een paar mensen bevraagd wat hen bewoog om dit initiatief te starten.

Het meest gegeven antwoord was: "Omdat ik het leuk vind om te doen." Andere motivaties: "Wil mezelf interessant maken voor de arbeidsmarkt." En: "Ik heb al een leuk leven en wil dat graag delen met een (niet zakelijke) partner." Er was een uitschieter bij die mij "triggerde" met zijn motivatie. Hij gaf aan zijn activiteit te beschouwen als een binnenkomer bij het bedrijfsleven. Hij zat in de consultancy en vond het belangrijk om wekelijks in het plaatje te zijn bij zijn doelgroep. Daarom had hij een communicatie-adviseur ingeschakeld die moest werken aan zijn naamsbekendheid. Hoe? De trouvaille werd: "Kom in het nieuws, deel ervaringen met je klanten (in spé), publiceer die via mail, maak er geen opgeklopte stories van, maar hou ze herkenbaar, deel ook mislukte ervaringen (waar je van leerde)." "Dus het is gewoon jouw marketing-instrument, vroeg ik?"
"Tuurlijk, waarom doe jij het dan?"

Dat was een gewetensvraag die ik mezelf al een tijdje lang niet meer had gesteld. Waarom schrijf ik eigenlijk een Opstarter? Wat is mijn goal? Of ben ik net als vele - teveel - anderen een mailbox- of internetvervuiler? Een onzinnige deler van mijn ervaringen? Tijdens mijn vakantie kreeg ik van een aantal van mijn vaste lezers de vraag, wanneer de Opstarter weer zou komen, want hij werd (node!) gemist? Daarom heb ik mijn gewetensvraag opnieuw voorgelegd aan enkelen uwer en het antwoord dat ik kreeg heeft me ertoe gezet om al weer voor het derde jaar op rij de Opstartercyclus te doen verschijnen. Wat het antwoord was op mijn vraag? "Omdat jij een vakidioot bent en herkenbare situaties meemaakt die ons soms wakker schudden, aan het denken zetten en soms doen glimlachen of ook wel grimlachen." Daarom dank ik allen die op Maandagmorgen (of Zondagavond) de Opstarter lezen.

Ik had een heerlijk vakantie, waar ik een geweldig Opstart-gevoel aan heb overgehouden.

START U MEE?

Geplaatst in HR varia door Michiel Maassen op 17 september 2012

Reacties op Start nieuwe HR opstarter cyclus

Er zijn nog geen reacties.

Plaats zelf een reactie