Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Teamwork werkt tegen je in informatie-opname

Recent onderzoek (pdf, opent in nieuw scherm) van 2 professoren aan Wharton, de Businessschool van de University of Pennsylvania, wijst uit dat er aan teamwork niet alleen voordelen kleven.

Uit het onderzoek komt naar voren dat het nadeel van teamwork is dat een team zich als een soort eiland gaat beschouwen, waarop het zich veilig en beschut kan terugtrekken. Het gevolg van dit gedrag is dat men als team minder open staat voor impulsen en nieuwe informatie van buitenaf, ten opzichte van individuele werknemers. Het gevoel samen sterk te staan, vergroot het zelfvertrouwen van de teamleden en dit zorgt voor verminderde opname en acceptatie van nieuwe input van buitenaf. Lastig in de veranderende wereld waarin we momenteel leven.

Stimulering van individualiteit, zelfstandigheid en authenticiteit van medewerkers heeft blijkbaar voordelen in een veranderende organisatie. Het vergroot draagvlak voor nieuwe processen en versnelt daarmee de implementatietijd ervan. Iets om over na te denken bij uw Changemanagement!

Geplaatst in HR varia door Saskia van Diemen op 4 mei 2012

Reacties op Teamwork werkt tegen je in informatie-opname

Er zijn nog geen reacties.

Plaats zelf een reactie