Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Thuis werken, is daar eigenlijk wel behoefte aan?

De regering is op dit moment aan het besluiten over ons recht om thuis te werken. En waarschijnlijk is dit voorstel door de Tweede Kamer goedgekeurd. In dit artikel wordt dit alvast verondersteld. Uit gegevens in dit artikel  blijkt echter dat 68% van werkend Nederland nooit thuis of op afstand werkt tijdens kantoor uren.

Na vele campagnes over “het nieuwe werken” is het nog niet gelukt een stijgende lijn in het aantal thuiswerkenden te bewerkstelligen.
Voor mij zou het niet heel productief zijn om op afstand te werken zeg ik heel eerlijk. De afleidingen in het thuis leven zijn voor mij een reden om naar kantoor te gaan. Hoe staan jullie hier tegenover; is het onzin dat de Tweede Kamer hier aandacht aan besteedt?

Geplaatst in HR varia door Robbert Graafmans op 9 oktober 2014

Reacties op Thuis werken, is daar eigenlijk wel behoefte aan?

Chris Stapper op 15 december 2015 16:45

Er is heel veel interessant aan thuiswerken. Sowieso is het voor kenniswerkers anders, omdat ideeën nu eenmaal over de grenzen van werktijden heengaan. Als ik 's nachts een geniaal idee bedenk, dan schrijf ik het op. Ook zien we inderdaad die vervaging tussen werk en privé en dat mensen van alles willen combineren (onder andere door het groeiend aantal tweeverdieners, ongetwijfeld).
Maar ik twijfel of dit een soort plicht moet zijn, ook als dit bedoeld is vanuit de overheid om de trend voort te zetten (meer dan alleen om het te verplichten), omdat zoiets altijd in samenwerking met het team/de organisatie moet gebeuren.

Zelf ben ik heel blij met mijn thuiswerk uren, voor de dingen waar ik veel concentratievermogen nodig heb zijn ze perfect.

Thijs Heesters op 15 december 2015 16:45

Op onze HR afdeling werken de ervaren medewerkers gemiddeld 1 dag in de week vanuit huis, dit is een recht dat je krijgt nadat je 6 maanden op onze afdeling werkt.

Persoonlijk sorteer ik mijn werkzaamheden ernaar. Ik doe thuis graag de taken waarvoor het op kantoor te druk is, zoals het creëren/bijwerken van werkinstructies, het voorbereiden op presentaties enzovoort. Eigenlijk alles wat ik het liefst in een rustigere omgeving doe.

Op deze manier krijg ik thuis soms meer gedaan dan op kantoor, dus wat mij betreft is er zeker iets te zeggen voor thuiswerken. Het lijkt me positief dat de Tweede Kamer hier aandacht aan besteed, maar het kan niet voor elke functie verplicht worden. Overigens werk ik in Tsjechië dus ik draag niets bij aan het gemiddelde thuiswerkpercentage in Nederland.

Robbert op 15 december 2015 16:45

Hoi Thijs,

Dank voor je reactie! Ik zie dat thuiswerken voor jou dus wel werkt. Ook geef je aan dat je in Tsjechië werkt. Waardoor ik gelijk nieuwsgierig ben naar hoe het daar gaat. Omdat daar vast een ander werkethos heerst. Is thuiswerken daar heel vernieuwend, of is het daar ook maatschappelijk geaccepteerd?

Thijs Heesters op 15 december 2015 16:45

Hoi Robbert,

In Tsjechië gaat het er inderdaad soms wat anders aan toe dan in Nederland, ik zal binnenkort mijn eerste column aanleveren over dergelijke verschillen. Thuiswerken is hier op zich best vernieuwend, veel bedrijven hebben echt nog het gevoel dat er niets zou gebeuren als de baas niet meekijkt.

Uiteindelijk gaat het natuurlijk om het vertrouwen dat je medewerkers geeft en dat levert vooral positieve resultaten op. Eigenlijk is hier wat minder maatschappelijk geaccepteerd dan in Nederland, zo bestaan parttime banen nauwelijks en is hier bijna niet te praten over minder uren willen werken. Wel is dan de zwangerschapsverlofsregeling stukken ruimer (lees:jaren als je wilt) zodat je andere oplossingen kan vinden die meer gericht zijn op het traditionele gezinsleven. Qua modernisering valt hier nog wel een slag te slaan!

Robbert op 15 december 2015 16:45

Hoi Thijs,

Gaaf om te lezen! Je Column ga ik in de gaten houden. Ik had al zo'n vermoeden dat het er daar wat traditioneler aan toe ging. Benieuwd naar wat je gaat schrijven!
Succes!!

Plaats zelf een reactie