Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Vakantie!! Smartphone mee of niet?

Vroeger was vakantie een periode om even helemaal los te komen van alle werkperikelen en te recupereren.  Je nam door je verlof letterlijk en figuurlijk afstand van je werk.  Maar dat gaat niet meer op. Door internet is Het Nieuwe Werken mogelijk geworden en ben je al letterlijk op afstand. Door IPads,  laptops en alle smartphones  kunnen veel werknemers zich ook figuurlijk moeilijk losmaken van hun werk. Voor wellicht veel mensen is vakantie dus niet de periode om echt helemaal vrij te zijn. Daarmee verandert het karakter van de vakantie.

 

Een iPhone op vakantie. Dankzij vagobond.com

 

De rust te weten wat er gebeurt kan verschuiven in een drang om zo goed als permanent aanspreekbaar te zijn. Als medewerkers over zo'n telefoon beschikken, kunnen ze het gevoel hebben dat de werkgever dat van hen verwacht. Waar ligt de balans tussen rust en verantwoordelijkheid? En is het vervagen van de grens werk - vrije tijd wel zo’n slechte zaak? In deze tijd draait het om vrijheid en verantwoordelijkheid. Prikklokken worden al lang niet meer gebruikt. Flexibel werken betekent toch ook: naar huis gaan als je werk klaar is. Of om met je laptop op je vakantieadres aan het zwembad te zitten om een zakelijk mailtje weg te werken. De werkende mens van nu is prima in staat daarin zijn eigen keuzes te maken.  

Geplaatst in HR varia door Myriam de Haan op 3 juli 2012

Reacties op Vakantie!! Smartphone mee of niet?

Petra op 15 december 2015 16:45

Ik weet niet of de werkende mens daartoe prima in staat is. Chris Stapper schreef op 8 juni over hoe gestresst mensen van e-mail raken. "Omdat we overal en altijd kúnnen werken, hebben we het gevoel dat we ook altijd en overal móeten werken" zei een van de onderzoekers in een onderzoek dat hij aanhaalde.
Niet iedereen is goed in de balans tussen werk en vrije tijd. Je wilt niet de hele tijd met je werk bezig zijn, maar ook niet onbereikbaar zijn als er echt wel iets heel belangrijks is.
Dus ik denk dat het beter is dat je hierover goede, duidelijke afspraken maakt met collega's en baas. Bijv. dat je je werkmail in principe niet nakijkt, maar dat je collega's je een berichtje kunnen sturen als er iets dringends is waar je naar moet kijken.

Jan van Rosmalen op 15 december 2015 16:45

Zie ook de link in mijn naam, een beetje werken kan best.

Plaats zelf een reactie