Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Van kantoorpapier naar wc-rol

Maatschappelijk betrokken en verantwoord ondernemen komen steeds meer op. En milieubewust ondernemen is hot! Waar het vroeger nog het stempel ‘geitenwollen sok’ had, is het nu hip en tel je als bedrijf niet meer mee als je geen groen beleid voert.

Enkele Japanse uitvinders van Oriental hebben hier mooi op ingespeeld. Zij hebben een geweldig apparaat ontwikkeld dat kantoorpapier omzet in wc-papier. Hun White Goat, want zo heet het apparaat, is in feite een papierversnipperaar met een extra functie; het maken van wc-papier.

Het traject van afvalpapier naar wc-rol ziet er als volgt uit: je gooit het papier in de witte geit, het papier wordt versnipperd, dan wordt het vermalen, aangelengd met water, gladgestreken, gedroogd en ten slotte wordt het opgerold. Het traject neemt in zijn geheel 30 minuten in beslag. In één rol gaan zo’n 40 A-4’tjes. Dit milieuvriendelijke apparaat zal vele bomen per jaar sparen.

Kan eenieder dan straks op het toilet stukjes bedrijfsgevoelige informatie tot zich nemen? Nee, de makers garanderen dat dit niet mogelijk is.

De White Goat is onlangs voor het eerst gedemonstreerd op een eco-beurs in Tokio. Het apparaat zal deze zomer al in productie worden genomen.

De White Goat is nu nog een best prijzige gadget om aan te schaffen, het apparaat kost namelijk rond de 100.000 dollar. Voorlopig zal de White Goat dus alleen door de grotere bedrijven kunnen worden aangeschaft.

Zie hier een demonstratiefilmpje van de White Goat op Youtube: 

Geplaatst in HR varia door Kathalijne Schuurmans op 6 februari 2010

Reacties op Van kantoorpapier naar wc-rol

Evert op 15 december 2015 16:45

Briljant apparaat dit. Beetje prijzig, maar ik maak me vooral zorgen om de nietjes....

Plaats zelf een reactie