Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

5 best gelezen HR artikelen december 2013

Om ons HR weblog zo relevant mogelijk te houden, bekijken we iedere maand (eigenlijk iedere week) onze Google analytics resultaten. We zien daar onder andere welke artikelen goed gelezen worden en proberen bijvoorbeeld bloggers aan te nemen die over die onderwerpen schrijven. Het is vaak erg interessant om te zien welke artikelen het best gelezen worden - vandaar het besluit dit ook met onze lezers te delen. Hieronder treft u de top 5 best gelezen HR artikelen van december 2013:

1. Pas op met het ontslag van zieke werknemers!

Op 1 januari 2014 treedt de Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid van vangnetters in werking. Het gevolg van deze wet is dat werkgevers een extra premie dienen te betalen als een werknemer ziek uit dienst treedt of binnen 4 weken na het einde van het dienstverband zich ziek meldt.

2. Mijn baas begrijpt er niets van! Maar hoe leg ik hem dat uit?

Robert vertelt over een manager die een goede professional was, maar als manager niet goed uit de verf komt. Een herkenbare situatie? En hoe ga je er mee om?

3. HR model: 9 grid talentontwikkeling

Spontaan weer populair, wellicht door alle beoordelingsgesprekken en toekomstgesprekken van de afgelopen tijd?

4. Menselijk kapitaal: wat is dat volgens HRM?

Een zeer beknopte en overzichtelijke samenvatting van hoe het HRM gedachtengoed is ontstaan, waarbij de belangrijkste denkers aan bod komen.

5. De evolutie van mijn takenlijst: vier principes om je to-do-lijst effectiever te maken

In het kader van goede voornemens zou het kunnen dat iedereen bezig is met zijn of haar effectiviteit. Vandaar dat dit artikel de afgelopen maand veel in Google naar boven is gekomen? Hoe dan ook: de titel spreekt voor zich, zo maakt u uw to-do-lijst effectiever.


Volgende maand volgen de 5 meest gelezen HR artikelen van januari! Maar eerst komt er een overzicht met de 10 meest gelezen HR artikelen van 2013!

Geplaatst in Expand door Expand Redactie op 3 januari 2014

Reacties op 5 best gelezen HR artikelen december 2013

Er zijn nog geen reacties.

Plaats zelf een reactie