Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Vooruitgang staat niet stil. U wel?

Aan het begin van het jaar is het goed om vooruit te kijken. Waar 2006 een jaar van de groeiende economie was, begint 2007 met deze nog opkomende economie en een steeds krappere arbeidsmarkt. In 2007 zal er veel veranderen om aan de vraag naar werknemers te voldoen. Zo heeft google al een geautomatiseerde manier om aan nieuwe werknemers te komen.

Maar los van deze ontwikkelingen, die na alle media aandacht algemeen bekend zullen zijn, zijn er natuurlijk ook technische veranderingen. En deze zullen ook hun stempel drukken op ons aller vakgebied.

Denk bijvoorbeeld aan een recente ontwikkeling in de datacommunicatie. Een recent onderzoek van samenwerkende universiteiten heeft een nieuw soort verbinding ontwikkeld waarmee tot 37.500 maal sneller data kan worden verstuurd dan met de huidige ADSL verbinding. En wat kan dat betekenen voor HRM? Meer flexibiliteit met thuiswerkers? Systemen kunnen verder uit elkaar worden geplaatst zonder verlies van snelheid en wellicht wordt het gemakkelijker om contact te onderhouden via internet.

Een ander voorbeeld is de doorgaande ontwikkeling dat de nieuwe generatie zich door internet  dan we gewend zijn. Het nieuwe medium laat hen snel kennismaken met zaken van over de hele wereld. De nieuwe young professional spreekt beter Engels en heeft andere verwachtingen van zijn scholing dan vroeger. Wellicht veranderen de verwachtingen die ze van hun werkgever hebben ook?

De veranderingen op de arbeidsmarkt zijn één ding. Maar proactief inspringen op technologische veranderingen die een grote impact kunnen hebben op HRM is een tweede. Heeft u nog ideeën over hoe hier het beste mee kan worden omgegaan? Moet er wel een proactieve houding worden ingenomen? En welke veranderingen zijn belangrijk?

Geplaatst in Talent & Leadership Development door Chris Stapper op 3 januari 2007

Reacties op Vooruitgang staat niet stil. U wel?

Kathalijne Schuurmans op 15 december 2015 16:45

Ik ben benieuwd of de nieuwe selectiemethode van Google een succes gaat worden. Lees er meer over op www.hrmlog.nl.

Chris Stapper op 15 december 2015 16:45

Het zou in ieder geval een hoop tijd besparen.Onderstaand artikel geeft weer aan dat vooruitgang niet per se positief hoeft te zijn. Het kan natuurlijk ook voor vervelende doeleinden worden gebruikt.

http://www.managersonline.nl/index.php?section=article&action=show&ref=rss&id=5550

Plaats zelf een reactie