Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

5 best gelezen HR artikelen december 2014

Om ons HR weblog zo relevant mogelijk te houden, bekijken we iedere maand (eigenlijk iedere week) onze Google analytics resultaten. We zien daar onder andere welke artikelen goed gelezen worden en proberen bijvoorbeeld bloggers aan te nemen die over die onderwerpen schrijven. Het is vaak  interessant om te zien welke artikelen het best gelezen worden - vandaar het besluit dit ook met onze lezers te delen. Hieronder treft u de top 5 best gelezen HR artikelen van december 2014:

1. WWZ per 1 januari 2015: 2+6+4 tips

Mocht u nog geen veranderingen hebben doorgevoerd in uw HR systemen: lees vooral verder!

2. Luctor et emergo?

Hoe mooi deze spreuk ook is, neen. Dit blog gaat niet over Zeeland. Nou ja, een beetje dan, want het gaat over werkenden in Nederland. En daar zitten natuurlijk ook Zeeuwen onder.
Neen, dit blog gaat over de miraculeuze (?) ontsnapping van Ton Heerts aan de dreigende definitieve teloorgang van de vakbeweging in Nederland. Na FNV Vakcentrale, FNV Bouw, FNV Sport en AbvaKabo FNV stemde ook FNV Bondgenoten uiteindelijke in met de vorming van een ongedeelde vakbeweging. Daar ging enorm veel intern gestommel aan vooraf, maar het gaat toch gebeuren. Lees verder..

3. HR en creativiteit: gaat dat samen?

Bij een werkgever raakte ik in contact met een aantal innovatieve mensen dat zich verenigd had in een klankbordgroep: daar moest ik bij zijn! Toegangseis was een training op het gebied van creatieve denktechnieken ten behoeve van innovatie. Doen dus! Mijn leidinggevende reageerde verbaasd: innovatie? ik weet het niet hoor, straks ga je alleen maar leuke dingen doen! En daarnaast: moeten we wel investeren in een talent dat je al hebt? Lees verder..

4. Meer oudere recruiters de oplossing voor de categorie 50+ werkzoekenden?

Onlangs sprak ik een oud collega van mij, die mij nog regelmatig belt (of om zomaar effe te kletsen of om even te sparren over een, altijd boeiend, HR onderwerp). Als vanzelf kwam natuurlijk de vraag hoe het bij mij stond met mijn “zoektocht naar werk”. Ik heb nog geen baan gaf ik aan, maar ik heb leuke dingen om handen en blijf vooral positief. “Hoe komt dat nou toch?” vroeg ze mij. Een hele goeie vraag! Lees verder..

5. De transitie naar waarde georiënteerd HR

Het is aan HR om de organisatie te helpen steeds opnieuw in te spelen op de veranderingen in de samenleving. Deze veranderingen volgen elkaar snel op en dwingen ons om te kijken naar de onderliggende vraagstukken die minder tijdelijk van aard zijn. Een van deze vragen is wat mensen beweegt en hoe de organisatie hier op in kan spelen. Het antwoord op die vraag kan verrassend eenvoudig zijn: door op de juiste manier in contact te staan met alle voor de organisatie relevante partijen. Lees verder..

 

Bonus: onverwacht goed gelezen artikel

Het Nieuwe Werken? Afschaffen!

Dit artikel maakte een flinke discussie los en inmiddels is de vervolgdiscussie ook van start: Is het "nieuwe" werken teveel gevraagd?

Volgende maand weer vijf inspirerende artikelen!

Geplaatst in Expand door Expand Redactie op 5 januari 2015

Reacties op 5 best gelezen HR artikelen december 2014

Er zijn nog geen reacties.

Plaats zelf een reactie