Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

5 best gelezen HR artikelen november 2013

Om ons HR weblog zo relevant mogelijk te houden, bekijken we iedere maand (eigenlijk iedere week) onze Google analytics resultaten. We zien daar onder andere welke artikelen goed gelezen worden en proberen bijvoorbeeld bloggers aan te nemen die over die onderwerpen schrijven. Het is vaak erg interessant om te zien welke artikelen het best gelezen worden - vandaar het besluit dit ook met onze lezers te delen. Hieronder treft u de top 5 best gelezen HR artikelen van oktober:

1. 7 tips voor het vinden van een nieuwe baan

Het artikel van de maand! Op twitter bleek al dat enkele mensen zich hiermee geholpen voelde. Hopelijk werken de tips voor u ook. 

2. Recruiter: maar zo goed ken ik je niet

Dit artikel mondt uit in een discussie over de macht van de recruiter: geven we recruiters in Nederland niet teveel macht? 

3, You've got mail.. van de nieuwe HR Manager

Waar gaan we heen met HR, gaan we de kant van de harde getallen op? In dit parodiërende artikel maakt Olaf de problemen die daarbij komen kijken zichtbaar.

4. Wie het weet mag het (niet) zeggen

De kernvraag van dit artikel: "Hoeveel kennis is er niet onbenut aanwezig in organisaties waar functieomschrijvingen geen ruimte bieden voor daadwerkelijk initiatief?" - Saskia geeft enkele praktische tips hoe we hier op in kunnen spelen.

5. Ulrich over HR anno 2012

Waarom is dit actueel? Omdat Ulrich iedere vijf jaar onderzoek doet naar de status van het HR vakgebied - de laatste keer was in 2012. Hij laat in een korte en prettige video zien hoe hij het vakgebied op dit moment

Volgende maand volgt er wederom een top 5 HR artikelen!
Om enige vernieuwing in de lijst te houden, zijn onze artikelen over Mintzberg (on management) en Coveys 7 eigenschappen van effectief leiderschap uit de lijst gelaten.

Geplaatst in Expand door Expand Redactie op 12 december 2013

Reacties op 5 best gelezen HR artikelen november 2013

Er zijn nog geen reacties.

Plaats zelf een reactie