Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

5 best gelezen HR artikelen oktober 2013

Om ons HR weblog zo relevant mogelijk te houden, bekijken we iedere maand (eigenlijk iedere week) onze Google analytics resultaten. We zien daar onder andere welke artikelen goed gelezen worden en proberen bijvoorbeeld bloggers aan te nemen die over die onderwerpen schrijven. Het is vaak erg interessant om te zien welke artikelen het best gelezen worden - vandaar het besluit dit ook met onze lezers te delen. Hieronder treft u de top 5 best gelezen HR artikelen van oktober:

1. Het model van Dave Ulrich (samenvatting HR champions)

Ulrich is nog steeds de grote HR goeroe en men zoekt nog regelmatig op wat hij in een van zijn bekendste boeken ookalweer gezegd heeft. Het scheelt ongetwijfeld dat Ulrich regelmatig met nieuwe opvattingen komt, zie ook een recent geplaatste video (HR anno 2012 volgens Ulrich).

2. Ben ik een feministe?

Gelijkwaardigheid in het bedrijfsleven is nog ver te zoeken, zo blijkt helaas uit dit artikel. De reacties lopen ook sterk uit elkaar.

3. Hoe ASML 1200 mensen heeft aangenomen (Rondetafelbijeenkomst)

Bijzondere case: vorig jaar sloot ASML een deal met Intel, waardoor er 1200 mensen nodig waren. Onze spreker was Hank Oosterbaan, die verantwoordelijk is voor het employer brand van ASML - hij vertelt over de aanpak van dit enorme project (met veel cijfers).

4. HR model: 9-grid talentontwikkeling

Een van onze 10 HR modellen - deze wordt veruit het beste gelezen. Zou dit betekenen dat steeds meer organisaties het 9-grid model gebruiken om talent en ontwikkelmogelijkheden in de organisatie in kaart te brengen?

5. Het woord eruit: leeftijdsdiscriminatie

Case van een van onze bloggers die een recruiter aantrof die zei 'alleen leeftijd kun je moeilijk veranderen he?', uiteraard wordt het blog gevolgd door een mooie discussie.

Volgende maand volgt er wederom een top 5 HR artikelen!
Om enige vernieuwing in de lijst te houden, zijn onze artikelen over Mintzberg (on management) en Coveys 7 eigenschappen van effectief leiderschap uit de lijst gelaten.

Geplaatst in Expand door Expand Redactie op 6 november 2013

Reacties op 5 best gelezen HR artikelen oktober 2013

Er zijn nog geen reacties.

Plaats zelf een reactie