Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Wat is jouw employability plan?

De baan voor het leven is verdwenen en dat is niet zonder consequenties. Een van de gevolgen is dat mensen veel meer verantwoordelijkheid hebben voor hun loopbaanverloop. Wie tot zijn/haar pensioen aan het werk wil blijven, zal “employable”, inzetbaar moeten zijn en blijven. Inzetbaarheid op de arbeidsmarkt is geen korte termijn zaak. Het verlangt dat men zicht heeft op de eigen toekomst, in het bijzonder in relatie tot de arbeidsmarkt. Dit begrijpt iedereen, maar wat betekent dit in de praktijk?

Er zijn natuurlijk POP’s; het persoonlijke opleidingsplan, al spreek ik liever over PEP, het persoonlijke employability plan. Ik ervaar nog te weinig dat deze aanpak gericht is op het versterken van de arbeidsmarkt positie, ervoor zorgen dat men tot 67 jarige leeftijd aan het werk kan blijven. Ik vrees dat het net als met de aandacht voor pensioenen is, dat is nog zo ver weg, dat zien we dan wel weer ……

Wie heeft er een employability plan voor zich zelf? Wie neemt er duidelijk de regie en probeert consequent te investeren in het ontwikkelen van nieuwe kennis en vaardigheden, gericht op verbetering van de eigen inzetbaarheid c.q. versterking van de eigen arbeidsmarkt positie? Wie heeft er  zicht op de vele manieren om de eigen kennis en vaardigheden te ontwikkelen en op peil te houden via het internet? Wie heeft er een persoonlijke MOOC strategie? Wie volgt er met enige regelmaat een webinar? Wie gebruikt Twitter of Slideshare?

Het is geen nieuw geluid, maar het is een onderwerp dat naar mijn overtuiging altijd actueel is. Staat consequente ontwikkeling van je employability op jouw prioriteitenlijst?

Geplaatst in Recruitment & Arbeidsmarkt door Alexander Crepin op 9 juli 2013

Reacties op Wat is jouw employability plan?

Chris Stapper op 15 december 2015 16:45

Ha Alexander,

Goede vraag! Confronterend, denk ik, voor een aantal mensen. En dat lijkt me goed. Want inderdaad, tot je 67e werken betekent dat je je jaren en jaren moet blijven ontwikkelen. Voor mij betekent het dat ik over 38 jaar nog werk moet kunnen vinden - dat kan alleen als ik continu blijf kijken naar goede ontwikkelmogelijkheden en daar in blijf investeren.

Op dit moment heb ik zakelijk gezien geen cursus, opleiding of stage-achtig iets op het oog. Wel spaar ik iedere maand een bedrag dat ik van mezelf in mijn ontwikkeling moet investeren. Een of twee keer per jaar kijk ik naar wat ik leuk vind en welke ontwikkelingen ik om me heen zie. Vervolgens kies ik dan een cursus of opleiding uit die ik wil volgen. Voor nu vind ik dit een prettige manier van werken.

Ik ben ook benieuwd naar wat andere mensen doen op ontwikkelgebied.

Plaats zelf een reactie