Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

5 best gelezen HR artikelen van februari

Om ons HR weblog zo relevant mogelijk te houden, bekijken we iedere maand (eigenlijk iedere week) onze Google analytics resultaten. We zien daar onder andere welke artikelen goed gelezen worden en proberen bijvoorbeeld bloggers aan te nemen die over die onderwerpen schrijven. Het is vaak erg interessant om te zien welke artikelen het best gelezen worden - vandaar het besluit dit ook met onze lezers te delen.

Hieronder treft u de top 5 best gelezen HR artikelen van februari:

1. Mintzberg configuraties

Onze samenvatting van de Mintzberg configuraties, hier organisatiestructuren en modellen genoemd - die woorden komen iets vaker voor - wordt al sinds haar plaatsing goed gelezen.

2. Zeven eigenschappen van effectief leiderschap

En ook de nummer twee van februari is een boekbespreking, ditmaal van de zeven eigenschappen (seven habits), het bekendste boek van Stephen Covey. Misschien zoeken mensen op internet toch vaak samenvattingen van bekende boeken - vaker dan andere onderwerpen?

3. 9 nuttige tips om een burn-out te bevorderen

Let op: de auteur wil natuurlijk niet dat burn-outs bevorderd worden. Ze wil laten zien hoe dit gebeurt en welk gedrag je dus niet moet vertonen om werknemers met een burn-out beter te kunnen helpen.

4. Demotie: dekmantel voor falend beleid?

Oudere werknemers minder laten verdienen, is dat de oplossing? Robert Schuurman heeft ervaring in deze hoek en bespreekt de voors en tegens aan de hand van enkele prominenten die zich hebben uitgelaten over deze discussie.

5. Organisatiemodellen als basis voor een ontwikkelplan

De rode lijn in de meest-gelezen artikelen van februari is wellicht ook organisatie-structuur; de nummer 1 en 5 gaan allebei over dit onderwerp. Wellicht dat dit een breder onderwerp is dan veel van de andere onderwerpen op dit weblog? In de komende maanden gaan we zien of dit een gelukstreffer is, of dat inderdaad structuur en wellicht organisatieverandering de meest-bezochte onderwerpen zijn.

Geplaatst in Expand door Expand Redactie op 1 maart 2013

Reacties op 5 best gelezen HR artikelen van februari

Er zijn nog geen reacties.

Plaats zelf een reactie