Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Welke HR vragen blijven onbeantwoord?

We merken op dit blog dat met name arbeisrecht gerelateerde artikelen erg veel gelezen worden, vooral als ze gekoppeld worden aan een datum. Ook artikelen over een aantal zeer bekende auteurs worden steeds goed gelezen, met name Ulrich, maar ook Covey, Mintzberg en anderen. Deze artikelen corresponderen blijkbaar aan het dagelijkse werk van de HRM'er, of aan zaken waar HRM'ers met regelmaat mee bezig zijn.

Nu vragen wij ons af: welke vragen blijven onderbelicht? Over welke onderwerpen zou u graag meer lezen? Wat voor onderwerpen, tips of ideeën zouden u, als lezer echt verder helpen?

Met uw antwoorden proberen we ons weblog uiteraard te voorzien van nog meer relevante artikelen. Hartelijk dank voor uw antwoorden!

Geplaatst in HR varia door Expand Redactie op 14 augustus 2014

Reacties op Welke HR vragen blijven onbeantwoord?

Hendrik van Zuilen op 15 december 2015 16:45

Voor mij: HR getallen, analytics, metrics. Meetbaar maken van en vervolgens rapporteren. Gebeurt hier al wel, maar kan absoluut beter.

Anoniem op 15 december 2015 16:45

Voor mij zouden harde cases echt toegevoegde waarde hebben. Al is het maar dat iemand fietsen via de zaak mogelijk maakt en hoe hij dat in de arbeidsvoorwaarden opneemt. Dan kun je concreet aan de slag met wat je leest.

Petra op 15 december 2015 16:45

Interessante reacties: hieruit blijkt dat er meer behoefte is aan onderwerpen die de hardere kant van HR belichten. Dit bevestigt ook de behoefte die ik steeds meer in de markt opmerk.

Yvonne op 15 december 2015 16:45

Wat ik zoek zijn voorbeelden van een goede ouderenregeling (sociaal maar betaalbaar), de medewerker terug aan het roer door meer regelvrijheid bijv. Zelfroosteren en demotiebeleid

Plaats zelf een reactie