Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

5 best gelezen HR artikelen van juni

Om ons HR weblog zo relevant mogelijk te houden, bekijken we iedere maand (eigenlijk iedere week) onze Google analytics resultaten. We zien daar onder andere welke artikelen goed gelezen worden en proberen bijvoorbeeld bloggers aan te nemen die over die onderwerpen schrijven. Het is vaak erg interessant om te zien welke artikelen het best gelezen worden - vandaar het besluit dit ook met onze lezers te delen.

Hieronder treft u de top 5 best gelezen HR artikelen van juni:

 

1. Retentiemanagement: de kunst van het vasthouden, door Saskia Schepers

Saskia Schepers beschrijft haar ervaring met retentiemanagement en de capaciteit van organisaties om (talentvolle) werknemers vast te houden. In de praktijk wordt er veel aandacht besteed aan het binnenhalen van talent, maar eenmaal binnen wordt er te weinig ondernomen om het talent de uitdaging te bieden die het binnen de organisatie zal houden. Volgens Saskia een reden om uw organisatie te mobiliseren! 

2. Mintzberg organisatie structuren en modellen, door Chris Stapper

Henry Mintzberg is wereldberoemd - en niet alleen om zijn CV met daarin de tientallen prijzen, artikelen en andere prestaties die hij geleverd heeft. In dit boek gaat hij naar de kern van hoe organisaties zijn opgebouwd. Iedere configuratie legt de focus van de organisatie op een ander onderdeel van het totaalplaatje - een plaatje dat ook wel bekend staat als 'de vlieg'. In dit artikel treft u een sterke samenvatting van Mintzbergs organisatiestructuren en modellen.

3. Best practice talentmanagement, 8 best practices, door Marlin de Bresser

11 juni organiseerde Expand een Rondetafelbijeenkomst over talentmanagement en topsport. Marlin de Bresser deed verslag en vatte voor u de 8 best practices samen die naar voren kwamen tijdens de bijeenkomst.

4. Zeven eigenschappen van effectief leiderschap, Stephen Covey, boekbespreking, door Chris Stapper

Wereldberoemd is Coveys boek over leiderschap - in het Engels wordt gesproken van habits - en in dit artikel treft u een samenvatting van de zeven eigenschappen die mensen effectief maken. Het is een vrij uitgebreide samenvatting die alle zeven eigenschappen bespreekt, desondanks is de auteur van mening dat het boek ook na de samenvatting zeer de moeite waard is.

5. Intelligentere robots, tweedeling in de maatschappij door minder banen, door Chris Stapper

3d printers, zelfrijdende auto's en steeds slimmere apparaten veranderen onze toekomst. In dit artikel wordt een TED talk samengevat die hier een belichting op geeft. Deze ontwikkelingen zijn economisch gezien fantastisch, omdat er enorm veel welvaart ontstaat. Maatschappelijk gezien veroorzaken ze echter een tweedeling tussen de groep mensen die in een goede positie zit (hoge opleiding, moeilijk vervangbaar werk) en mensen die het zwaarder hebben en mogelijk vervangen kunnen worden door bijvoorbeeld een zelfrijdende auto. Hier liggen uitdagingen voor de maatschappij en zeker ook voor HR.

Geplaatst in Expand door Expand Redactie op 2 juli 2013

Reacties op 5 best gelezen HR artikelen van juni

Er zijn nog geen reacties.

Plaats zelf een reactie