Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

5 best gelezen HR artikelen van maart

Om ons HR weblog zo relevant mogelijk te houden, bekijken we iedere maand (eigenlijk iedere week) onze Google analytics resultaten. We zien daar onder andere welke artikelen goed gelezen worden en proberen bijvoorbeeld bloggers aan te nemen die over die onderwerpen schrijven. Het is vaak erg interessant om te zien welke artikelen het best gelezen worden - vandaar het besluit dit ook met onze lezers te delen.

Hieronder treft u de top 5 best gelezen HR artikelen van maart:

1. Yahoo en het misverstand over het nieuwe werken, door Pieter Wiercx

“Yahoo stopt met Het Nieuwe Werken”, kopte enkele nieuwsbulletins. Het eens zo vooruitstrevende Yahoo lijkt terug in de tijd te gaan. Maar is dat wel zo? Laten we eens analyseren wat er bij Yahoo aan de hand is. - zo opend Pieter zijn eerste blog op Expand.nl.

2. Mintzberg organisatie structuren en modellen, door Chris Stapper

Wereldberoemd is deze Canadese professor, door zijn onderzoek naar organisaties en wat ze zijn. Door heel uitgebreid en daardoor ogenschijnlijk eenvoudig op te schrijven hoe een organisatie is opgebouwed, laat Mintzberg ons zien hoe we een organisatie het beste kunnen begrijpen en analyseren. Hierbij wordt onder meer gebruik gemaakt van de wereldberoemde vlieg - zie het artikel!

3. 9 tips om een burn-out te bevorderen, door Dianne Fransen

Zo moet het niet! Dianne komt met zeer sterke voorbeelden van hoe je een burn-out kunt bevorderen. Dit zijn dus negen dingen die je niet moet doen, waarbij het goed bedoelde motiverende kaartje misschien de grootste eye-opener is. Zeker lezen als je een collega hebt die een burn-out heeft. Hier goed mee om gaan is ook voor jou als collega zo makkelijk nog niet.

4. Organisatiemodellen als basis voor een ontwikkelplan, door Chris Stapper

Hoe gebruiken we organisatiemodellen? En als we een model aan de basis van onze organisatie leggen, hoe gaan we daar dan mee om? Is het überhaupt reëel om een model na te streven met een bestaande organisatie?

5. Burn-out is geen ziekte, door Leona Aarsen

Leona verzet zich tegen burn-out als ziekte of als label. Het is een verzameling symptomen en moet zodanig behandeld worden - de identiteit van de persoon met een burn-out speelt hier een centrale rol. 

 

Afsluitend: heeft u onze HR vacatures bekeken? Deze maand zoeken we o.a. een HR Business Partner!

Geplaatst in Expand door Expand Redactie op 1 april 2013

Reacties op 5 best gelezen HR artikelen van maart

Er zijn nog geen reacties.

Plaats zelf een reactie