Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

5 best gelezen HR blogs van augustus

Om ons HR weblog zo relevant mogelijk te houden, bekijken we iedere maand (eigenlijk iedere week) onze Google analytics resultaten. We zien daar onder andere welke artikelen goed gelezen worden en proberen bijvoorbeeld bloggers aan te nemen die over die onderwerpen schrijven. Het is vaak erg interessant om te zien welke artikelen het best gelezen worden - vandaar het besluit dit ook met onze lezers te delen. Hieronder treft u de top 5 best gelezen HR artikelen van augustus:

1. De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

Covey is een van de grootste goeroes op het gebied van zelfontwikkeling en zijn bekendste werk staat steevast in de top 25 meest invloedrijke managementtitels - al is het niet per definitie een managementtitel. Geen wonder dus, dat onze samenvatting met regelmaat een van onze best gelezen pagina's is. Mocht je het boek nog niet gelezen hebben: begin vast met deze samenvatting.

2. Het model van Dave Ulrich

Ulrich is de bekendste HR goeroe en in die zin is het logisch dat hij een tweede plaats bekleedt in deze top 5 (hoewel hij er ook wel eens buiten is gevallen). De zomermaanden hebben het aantal zoekopdrachten op zijn naam niet minder doen worden.

3. Bullshit-radar - voortaan in wervingscampagnes?

Wordt de bullshit-radar een van de nieuwe competenties die een steevast plekje hebben in vacatures? Informatie verwerken wordt steeds belangrijker, dus wellicht een goed idee. Discussieer mee in het artikel van Martien Aerts!

4. HR model - 9 grid talentontwikkeling

Een nieuwkomer in de top 5! Een van onze HR modellen - het 9 grid model kan gebruikt worden om talent op te sporen en te ontwikkelen.

5. 10 grappige spreuken over werk

Humor doet het altijd goed - maar toch is dit voor het eerst dat een humor artikel de top 5 haalt. Leuk! Maar niet zo leuk als deze tien spreuken. Fijn voor op een vrijdagmiddag!

 

Volgende maand volgt er wederom een top 5 HR artikelen! Zou Mintzberg een terugkeer maken naar de top 5? Of zullen de nieuwe artikelen van september nóg beter gelezen worden?

Geplaatst in Expand door Expand Redactie op 4 september 2013

Reacties op 5 best gelezen HR blogs van augustus

Er zijn nog geen reacties.

Plaats zelf een reactie