Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Zoek jezelf

Een probleem van 'deze' tijd lijkt dat we alles willen, maar er ons maar moeilijk toe kunnen zetten om de verantwoordelijkheid en het 'lijden' wat daarbij hoort te willen dragen. We spelen graag de hoofdrol in onze eigen film, zonder de realiteit te willen voelen. Zonder doel worden zingevingvraagstukken psychologisch een 'issue'.

Met name veel vrouwenbladen verschijnen de laatste jaren met artikelen over 'zoek jezelf' en 'zingeving'  en we zijn zelfs bereid om ervoor naar India te kleppen om in de (wederom) beschermde wereld van een goeroe onszelf te vinden (terwijl buiten de muren van dat paradijs half india verrekt van de armoede). Volgens mij speelt 'jong zijn en jong blijven' ons aardig parten in West Europa. Graag willen we als 30-er ons voelen als begin 20..

Julius Caesar was 17 toen hij in de senaat kwam, Jezus was 33 toen hij werd gekruisigd, Alexander de grote 32 toen hij stierf, Marie-Antoinette 16 toen zij de troon besteeg in Frankrijk, Napoleon 30 toen hij als eerste Consul regeerde over Frankrijk.

In de corporate mannenwereld is het al niet veel beter:  Tot je 32e moet je nog veel leren en voor je 40e moet je het gemaakt hebben, want anders is het te laat. Een ‘window’ van 7 jaar op een mogelijk beroepsleven van 40 jaar of langer... Wat een verspilling van potentieel.. We 'spelen' tot vervelens toe... en we durven de échte wereld klaarblijkelijk niet aan.

Het is net als in '' the matrix' : Red pill or Blue pill.. “Take the red pill and see how deep the rabbit hole goes.. Take the blue pill: The story ends, you wake up in your bed and you believe whatever you want to believe."

 

Dit artikel is geschreven door Richard Koopman

Geplaatst in Talent & Leadership Development door Gastblogger op 27 mei 2009

Reacties op Zoek jezelf

Er zijn nog geen reacties.

Plaats zelf een reactie