Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

5 meest gelezen HR artikelen van mei 2014

 Om ons HR weblog zo relevant mogelijk te houden, bekijken we iedere maand (eigenlijk iedere week) onze Google analytics resultaten. We zien daar onder andere welke artikelen goed gelezen worden en proberen bijvoorbeeld bloggers aan te nemen die over die onderwerpen schrijven. Het is vaak erg interessant om te zien welke artikelen het best gelezen worden - vandaar het besluit dit ook met onze lezers te delen. Hieronder treft u de top 5 best gelezen HR artikelen van mei 2014:

1. 3 maanden geen Twitter en Facebook

Dianne besloot de uitdaging aan te gaan en drie maanden geen twitter en facebook te gebruiken: een stevige uitdaging voor iemand die zo thuis is in social media. In dit blog deelt ze haar bevindingen.

2. Talentmanagement is een mindset

En dan wel voor een organisatie: Saskia stelt dat talentmanagement teveel een speeltje van HR kan worden - en te weinig iets waar de hele organisatie mee bezig is.

3. Geen verantwoordelijkheid zonder bevoegdheid

Bén je ergens verantwoordelijk voor, of word je ervoor verantwoordelijk gehouden, maar ben je niet bij machte om er iets aan te doen? In dit artikel bespreekt Saskia de zogenaamde 'aapjes op je schouder'.

4. Bespaar kosten: doe aan e-mailmanagement

Ga voor uzelf eens na hoeveel tijd u aan uw email besteed. Hoeveel tijd zou dit organisatie-breed zijn? En heeft u al iets ondernomen om deze tijd efficiënter te maken, zodat er sneller ander werk kan worden verzet?

5. Waarom hij niet en ik wel? (HR is teleurstellend)

Goed teleurstellen is een enorm belangrijk onderdeel van het HR vak. Wim vat kort maar krachtig samen hoe dit steeds minder en steeds minder goed gebeurt en waarom dat moet veranderen.

Volgende maand een nieuwe editie, ik ben benieuwd wat voor artikelen dan het meest gelezen zullen zijn!

Geplaatst in Expand door Expand Redactie op 23 juni 2014

Reacties op 5 meest gelezen HR artikelen van mei 2014

Er zijn nog geen reacties.

Plaats zelf een reactie