Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Expand nieuwsbrief juni 2013 - HR vacatures

Expand Nieuwsbrief
juni 2013

Geachte lezer,

Bij deze ontvangt u de juni editie van onze maandelijkse nieuwsbrief. Hieronder treft u het artikel van de maand (Retentiemanagement - de kunst van het vasthouden), een verslag van onze Rondetafelbijeenkomst over talentontwikkeling, een HR master thesis (De kenniswerker de baas?), enkele van de profielen waar we altijd naar op zoek zijn, onze actuele HR vacatures en afsluitend hebben we, in plaats van een nieuwsbrief artikel, een overzicht van de 5 meest gelezen artikelen van juni.

Veel plezier met het lezen van deze nieuwsbrief,

 

Met vriendelijke groet,

 

Het Expand team: Marc, Myriam, Petra, Corinne, Uschi en Chris


Artikel van de maand: Retentiemanagement - de kunst van het vasthouden

Saskia Schepers beschrijft haar ervaring met retentiemanagement en de capaciteit van organisaties om (talentvolle) werknemers vast te houden. In de praktijk wordt er veel aandacht besteed aan het binnenhalen van talent, maar eenmaal binnen wordt er te weinig ondernomen om het talent de uitdaging te bieden die het binnen de organisatie zal houden. Volgens Saskia een reden om uw organisatie te mobiliseren!

Discussieer mee over Retentiemanagement - de kunst van het vasthouden


Verslag RT bijeenkomst

Op dinsdag 11 juni organiseerden we een Rondetafelbijeenkomst die een lijn trok tussen topsport en talentontwikkeling binnen organisaties. Henri Finkers (promovendus en HR interim manager) en Joost Joosten (WK volleyballer) hielpen de deelnemers aan nieuwe inzichten. Onze blogger Marlin de Bresser vatte de in de bijeenkomst genoemde best practices samen in dit blog. Doe er vooral uw voordeel mee!

:Discussieer mee over Best practice talentmanagement


HR master thesis: De kenniswerker de baas?

Angelique Slob schreef haar masters thesis over het managen van kenniswerkers. Een van haar conclusies is dat de management stijl die het beste bij kenniswerkers past niet wordt toegepast. In deze management summary treft vier aanbevelingen om uw kenniswerkers zo efficiënt mogelijk in te zetten.

Discussieer mee over De kenniswerker de baas?


Vaste profielen waar we naar op zoek zijn

Zoals u zich kunt voorstellen, plaatsen we niet alle vacatures die we in portefeuille hebben op onze website of in onze nieuwsbrief. Soms moet de vacature snel worden ingevuld, of hebben we als de vacature binnenkomt al enkele geschike kandidaten. Om vragen van onze opdrachtgevers voor te zijn hebben we enkele profielen gemaakt van mensen die we regelmatig op deze manier plaatsen. Voldoet u aan een van de profielen? Schrijf u dan vooral in.

HR Business Partner, 40 uur, WO, door heel Nederland

Compensation & Benefits Manager, 40 uur, door heel Nederland

HR Directeur, 40 uur, door heel Nederland

HR Interimmers, 40 uur, WO, door heel Nederland

Onze vaste vacatures

Iedere maand zetten we ook onze meest actuele HR vacatures voor u op een rijtje:

Onze vacatures voor deze nieuwsbrief zijn ingevuld. Bekijk vooral onze openstaande HR vacatures en HR interim opdrachten.

Nieuwsbrief lijst: 5 meest gelezen HR artikelen van mei

1. Retentiemanagement - de kunst van het vasthouden
2. Mintzberg Organisatiestructuren en modellen
3. Best practice talentmanagement - 8 best practices
4. De 7 eigenschappen van effectief leiderschap - boekbespreking Stephen Covey
5. Intelligentere robots - tweedeling in de maatschappij door minder banen

Ook deze maand zien we Covey en Mintzberg terug, een teken dat deze auteurs nog regelmatig worden gelezen. Ook is het leuk om te zien dat onze Rondetafelbijeenkomst in de smaak is gevallen. Wij hopen u een volgende keer zeker terug te zien!

Chris Stapper
Community Manager Expand