Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Aantal vacatures blijft maar stijgen

De werkgelegenheid in Nederland blijft maar stijgen. In ons vorige bericht over het aantal vacatures praatten we nog over een 219.000 stuks. Op dit moment staat het aantal aangemelde vacature bij het CWI (Centrum voor Werk en Inkomen) op 287.948.

Nog wat cijfers
Het aantal vacatures is tussen januari en november 2006 met 10.316 toegenomen in vergelijking met een jaar ervoor.  De toename van het aantal vacatures is vooral te danken aan de sectoren handel (4.862) en industrie(2.211).

In de maand november zit 7,6 procent van de beroepsbevolking zonder baan.
Het dalen van de werkloosheid wordt voor het grootste deel veroorzaakt door werknemers onder de 45 jaar. De afname in werkloosheid bij werknemers boven de 45 was minder dan de helft van de afname van werknemers onder de 45 (0,7% versus 1,8%).
 
Overigens is wel de verwachting dat de groei van het aantal vacatures in 2007 af zal vlakken. 
 
Persoonlijk ben ik echter benieuwd naar de vraag naar goed personeel over een jaar of 10. Een groot deel van de baby-boomers zal dan met pensioen zijn. Wat gaat er dan bijvoorbeeld met het management gebeuren? Het hedendaagse management zit er vol mee. Dit betekent dat er men binnen nu en een paar jaar moet beginnen met het aantrekken van talent op junior, medior en senior niveau. Talent dat schaars is.

Als we daarentegen kijken naar onderzoeken van bijvoorbeeld een Boston Consultancy Group, dan hebben we niets te vrezen. Zij stellen: " Er is geen tekort aan hooggeschoolden op de arbeidsmarkt en dat zal de komende jaren niet veranderen. Om de kennisintensiteit van de Nederlandse economie verder te laten groeien, moet niet alleen het aanbod maar vooral ook de vraag naar hoogopgeleiden worden gestimuleerd." 
 
Wat zijn volgens u de verwachtingen?
Ik weet in ieder geval dat er bij bedrijven de angst er goed in zitten. Er wordt massaal geworven. De selectiecriteria verschuiven van concrete competenties naar ontwikkelbaarheid van eigenschappen. Detachering wordt steeds belangrijker omdat de vraag het aanbod niet bij kan houden en men straks genoodzaakt is personeel in te huren. Om dit zo lang mogelijk uit te stellen, het kost namelijk altijd meer, wordt er nu personeel aangenomen om de gaten straks te kunnen vullen. 
Geplaatst in Recruitment & Arbeidsmarkt door Gastblogger op 17 december 2006

Reacties op Aantal vacatures blijft maar stijgen

Er zijn nog geen reacties.

Plaats zelf een reactie