Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Assessments en testen

Heeft u een medewerker of leidinggevende die u graag wil laten testen? De aanleiding kan zijn het selecteren van een nieuwe professional of het willen vaststellen van het ontwikkelperspectief dan wel mogelijke aandachtspunten van een medewerker. Hierdoor kunnen weloverwogen keuzes rond in- door- en uitstroom worden gemaakt.

Expand beschikt over een aantal onderzoeksmethoden

1. TMA methode
De TMA consultants binnen Expand zijn in staat de verschillende testen via deze Talenten Motivatie Analyse in te zetten. Gekozen kan worden voor een talenten en competentie analyse, capaciteitenonderzoek en beroepen- en interessetesten. Na het krijgen van een persoonlijke terugkoppeling verkrijgt de deelnemer inzicht in zijn talenten, competenties en ontwikkelpotentieel. Ook wordt duidelijk in welke omgeving hij het meest tot zijn recht komt en wat zijn persoonlijke voorkeuren zijn die zijn gedrag bepalen.

Assessments en testen (voorbeeld TMA)

2. Profile Dynamics
Deze methode maakt duidelijk waar een professional gezien zijn drijfveren, behoeften en normen en waarden het meest tot zijn recht komt en welke type functies het best aansluiten. Na afloop van een persoonlijk gesprek wordt helder waarom bepaalde situaties de professional energie kosten of juist weerstand oproepen.

3. Assessment
Bij het inzetten van selectie- en of ontwikkel assessments werkt Expand samen met
NIP psychologen en rollenspelers en wordt gebruik gemaakt van externe locaties.
In overleg met de opdrachtgever wordt een keuze gemaakt voor het inzetten van onderdelen die moeten worden getest: drietal capaciteitentests, een persoonlijkheids-vragenlijst, twee praktijksimulaties en een competentiegericht interview.

4. Learning Center
Expand kan tijdens een eendaagse training (learning Center) een medewerker of leidinggevende actief ondersteunen bij het inoefenen van bepaalde vaardigheden en competenties. Hierbij werkt Expand samen met externe trainers en NIP psychologen.

Bel ons op 073 6155 980
Of mail naar info@expand.nl

Door Gastblogger op 3 juni 2014

Reacties op Assessments en testen

Er zijn nog geen reacties.

Plaats zelf een reactie