Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Belangrijkste redenen van vertrek....

Voor 35% van de werknemers die willen vertrekken is de slechte sfeer bij de werkgever dé reden om weg te gaan. Daarmee is dit de belangrijkste reden voor vertrek. Op de tweede plaats komt het zoeken van een nieuwe uitdaging (32%). Verder vinden mannen dit belangrijker dan vrouwen (43% tegen 29%), zo is te lezen op de site van management team*.

Dat is nogal een percentage. Meer dan een derde van de werknemers zou wel van werkgever willen wisselen, met als voornaamste reden de sfeer op de werkvloer.

Het is belangrijk te investeren in een prettige werksfeer omdat het zorgt voor meer productiviteit.  Maar nu de arbeidsmarkt krapper wordt is het belangrijk ook personeel te behouden. Daarbij, zo blijkt dus uit het onderzoek, is de sfeer van essentieel belang.

Nu zal er bij bedrijven niet open en bloot naar buiten worden gecommuniceerd dat de sfeer slecht is. Toch is het belangrijk om kennis daarover te delen. Wat zijn initiatieven die u als hrm'er heeft ondernomen om de werksfeer te verbeteren?  

Link werkt niet meer en is verwijderd door de redactie.

Geplaatst in Recruitment & Arbeidsmarkt door Gastblogger op 27 november 2006

Reacties op Belangrijkste redenen van vertrek....

Er zijn nog geen reacties.

Plaats zelf een reactie