Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

De nieuwe arbeidstijdenwet

Afgelopen zondag ging de nieuwe arbeidstijdenwet in. Allerlei regels worden afgeschaft en het enige dat overblijft is een verzameling normen. Zo hebben werknemers en werkgevers meer vrijheid om af te stemmen wanneer ze hoe lang willen werken. Uiteraard zijn er maatregelen getroffen om de gezondheid van de werknemer te beschermen. Hieronder vindt u een in korte samenvatting enkele veranderingen.

Uren werken
De baas mag het personeel 12 uur per dag laten werken, tot maximaal 60 uur per week. Maar over vier weken gemiddeld mag het gemiddelde maximaal 55 uur zijn. En per zestien weken maximaal 48 uur. Nachtdiensten mogen maximaal 10 uur duren en 22 maal per jaar maximaal 12 uur. Per 16 weken mag 37 keer in de nacht worden gewerkt, per jaar 117 keer. In overleg met de OR kan dit worden opgeschroefd naar 140 keer.

Zondagen
Op zondagen hoeft in principe niet gewerkt te worden, tenzij dit voortkomt uit de aard van de functie (voorbeeld: politie). Als het noodzakelijk is dat er op zondag wordt gewerkt dan mag dit, maar maximaal 13 maal per jaar.

Pauze
Bij een werkdag langer dan 5.5 uur dient minimaal een half uur pauze te zijn opgenomen. Bij een werkdag van langer dan 10 uur achter elkaar moet minstens 45 minuten pauze zijn opgenomen.

En nog meer
Er zijn ook veranderingen ten aanzien van hoe lang het moet duren voor de werkdag begint. En hoe lang er na een nachtdienst niet gewerkt mag worden. De andere veranderingen vindt u hier.

Geplaatst in Arbeidsrecht door Gastblogger op 10 april 2007

Reacties op De nieuwe arbeidstijdenwet

Er zijn nog geen reacties.

Plaats zelf een reactie