Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Executive Search

Executive Search HR (Executive search HR.JPG)

Executive search is een gespecialiseerde dienstverlening waarbij Expand vanuit de opdrachtgever gericht op zoek gaat naar kandidaten voor een specifieke functie.
De kandidaten worden rechtstreeks benaderd nadat ze door Expand zijn geïdentificeerd als potentieel passend. Hierbij is dus niet van belang of een kandidaat actief op zoek is naar een nieuwe uitdaging. De opdrachtgever heeft Expand ingezet om de potentiële kandidaat te interesseren in de functie die vacant is.

Door een systematische analyse, ook binnen ons omvangrijke HR netwerk, vinden wij de juiste kandidaat voor de positie. Selectie gebeurt door te kijken wie bewezen succesvol is in zijn of haar huidige rol, wat zeggen zijn/haar collega’s over deze persoon en wat heeft de persoon daadwerkelijk bijgedragen aan het succes van de organisatie? Een combinatie van deze factoren leidt tot een aanbod van potentieel passende kandidaten.

Hierna contacteren wij de kandidaten en polsen de mogelijke interesse in de functie, dit is een delicaat proces waarbij de consultant een zeer uitgebreide kennis moet hebben van de organisatie, de doorgroei mogelijkheden en de cultuur. In een (of meerdere) uitgebreide persoonlijke interviews zoomen we dan verder in op de kwaliteiten en competenties van de kandidaat. Het is hierbij van cruciaal belang dat we de kandidaten goed kunnen informeren over de uitdagingen en de specifieke kenmerken van de organisatie.

Het mag duidelijk zijn dat deze aanpak een echt partnership vereist waarbij een exclusieve samenwerking onontbeerlijk is. We slagen er dan meestal in om binnen 10 weken de juiste kandidaten aan tafel te brengen met onze opdrachtgever.
 

Bel ons op 073 6155 980
Of mail naar info@expand.nl

Door Gastblogger op 6 mei 2012

Reacties op Executive Search

Er zijn nog geen reacties.

Plaats zelf een reactie