Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Kerstpakketten

In de komende twee weken worden 4,7 miljoen pakketten bij bedrijven afgeleverd. Dat is een half miljoen meer dan vorig jaar. Dat blijkt uit onderzoek van KPMG. Populair dit jaar zijn het tapaspakket en het relax- en sportpakket.  Grappig detail is dat KPMG het onderzoek deed in opdracht van de stichting Voorlichtingsbureau kerstpaketten die juist het traditiionele kerstpakket meer onder de aandacht wil brengen.

Dat onderzoek wordt overigens tegengesproken door een onderzoek van Interview NSS*. Zij meldden dat  ruim 5 ½ miljoen werknemers (81% van het totaal) in 2005 een kerstpakket, geschenk of bedrag hebben ontvangen. Dat zou betekenen dat op basis van de cijfers van KPMG er dit jaar dus minder wordt uitgegeven. Het artikel van Dennis Nieuwstad lijkt dus de spijker op zijn kop te slaan.

Het traditionele kerstpakket is het meest gebruikelijke geschenk met de feestdagen. 64% van alle werknemers (op een totaal van 7.030.000) neemt een doos met meerdere producten mee naar huis. (bron: Interview NSS*.) Uit dat onderzoek blijkt ook dat voor werknemers de voorkeur uitgaat naar het zelf kiezen van een geschenk, het ontvangen van een cadeaubon of het ontvangen van een geldbedrag.

Het kerstgeschenk is erg belangrijk voor de sfeer. Werknemers zien het niet alleen als cadeau maar ook als blijk van waardering vanuit de werkgever voor de getoonde inzet van het afgelopen jaar.

Indien u dus overweegt om dit jaar een kerstpakket te geven dat weliswaar binnen of onder budget is maar dat ook uitstraalt, bedenk dan wel wat het effect daarvan is op de werksfeer.  Want in dit geval kunnen we zeggen dat goedkoop duurkoop is. De beste tip die ik u kan geven is dat u ze een cadeaubon geeft waar een toch wel aardig bedrag duidelijk op vermeld staat.

Of heeft u een beter idee?

* De link naar het onderzoek en interview werken helaas niet meer, verwijderd door redactie per 19-1-2016

Geplaatst in Recruitment & Arbeidsmarkt door Gastblogger op 10 december 2006

Reacties op Kerstpakketten

Er zijn nog geen reacties.

Plaats zelf een reactie