Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Referenties checken nu ook online

Iedere HRM-er heeft wel eens de wens om referenties van werknemers te achterhalen. Vroeger ging dat per brief, of werd er even gebeld naar de voorgaande werkgevers om wat informatie in te winnen.

De laatste tijd is het googelen van personen natuurljik helemaal in. Je zoekt op de naam, eventueel e-mailadres en bingo, als er iets te vinden is dan komt dat vanzelf wel boven.

Ook wordt er steeds meer gebruik gemaakt van Sociale netwerken zoals Hyves en Linkedin om te zoeken naar voorgaande werkgevers, ervaring etc.

Maar er is ook weer een nieuwe mogelijkheid om de referenties van een mogelijk nieuwe werknemer te achterhalen. Via de nieuwe site www.dereferentiebank.nl* is het mogelijk om voor 1,30 euro een referentie te kopen.  De site biedt voor werkgevers de mogelijkheid  om informatie over de capaciteiten van werknemers uit te wisselen. Deze wordt dus weer voor 1,30 doorverkocht aan een ander. De site is dus als het ware een intermediair.

Om te kunnen checken wat de referenties zijn heeft u alleen de naam en het sofinummer van de sollicitant nodig. Het is een initiatief van Richard Meiracker en volgens hem hebben werknemers atlijd toestemming gegeven voor gebruik, voordat er een referentie van hen op de site verschijnt.

Meiracker kwam op het idee doordat veel mensen liegen over hun c.v. Op deze manier wil hij ervoor zorgen dat dit zal verminderen. Twijfel blijft echter wel of de leugenaars dan wel een verklaring zullen ondertekenen en hoeveel bedrijven eraan mee zullen werken.

 

* De referentiebank bestaat helaas niet meer - link verwijderd door de redactie.

Geplaatst in Recruitment & Arbeidsmarkt door Gastblogger op 1 maart 2007

Reacties op Referenties checken nu ook online

Er zijn nog geen reacties.

Plaats zelf een reactie