Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Social networks: kans of bedreiging in de arbeidsmarkt?

Kind van, partner van, ouder van, werknemer van, collega van, baas van, vriend van…. We maken allemaal deel uit van kleine en grotere netwerken. De arbeidsmarkt is het netwerk van de toekomst. Als werknemer of werkgever maken we allemaal deel uit van dit netwerk en het onderscheid tussen beide rollen wordt steeds diffuser.

Netwerken wordt netwerven. Medewerkers zijn medewervers. En de middelen en mogelijkheden nemen met de dag toe om deze trend door te zetten.

En terwijl onze aandacht met name gaat naar reputatie, recruitment en retentie voor de eigen organisatie doorkruisen ‘social networks’ onze paden. De kansen zijn talrijk, de bedreigingen eveneens.

De vraag wordt waar de aandachtspunten komen te liggen. Hoe bouwen we aan en behouden we het sterke merk waar we zoveel in investeren? Door de aandacht naar de organisatie te verschuiven. Zorgen dat er ‘dikke’ lijntjes zijn in jouw company network, dat de verbindingen sterk zijn.

Hoe maken we van medewerkers effectieve medewervers? Door de aandacht naar de organisatie te verschuiven. Recruiters en HRM-ers krijgen een voorbeeldfunctie. ‘Laat maar zien hoe het hoort en dan doe ik het wel na’.

Hoe behouden we de mensen in onze organisatie in ons netwerk? Door de aandacht naar het individu te verschuiven. Zorg voor een sterke corporate identity waarbij mensen zich aan willen sluiten. Maak waar wat je belooft, want ieder individu heeft de macht om flinke schade aan te richten.....

Geplaatst in Recruitment & Arbeidsmarkt door Gastblogger op 24 augustus 2007

Reacties op Social networks: kans of bedreiging in de arbeidsmarkt?

Er zijn nog geen reacties.

Plaats zelf een reactie