Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Werkgever nieuws medley

Vorige week zijn er weer verschillende opvallende nieuwsberichten rondgegaan over verschillende bazen en werkgevers. Expand presenteert u een korte lijst van de meest interessante nieuwtjes.

Lees hier bijvoorbeeld hoe Philips miljoenen per jaar kwijt is aan gestrande werknemers. Zij huren EUclaim in om zo hun geld terug te krijgen. En om de gestrande werknemers te compenseren biedt Philips haar werknemers het ontvangen geld aan als bonus. Ineens is het een stuk minder erg om op een luchthaven te stranden.

Google weet ons weer te verrassen*. De top van Google staat dit jaar namelijk opnieuw hun salaris af. Zij nemen genoegen met het symbolische bedrag van één dollar. Zouden Nederlandse topmanagers hier iets van kunnen leren? Misschien. Maar zij staan natuurlijk niet in de lijst van de 150 rijkste mensen ter wereld. In tegenstelling tot de Google top, waarvan de armste slechts 4,8 miljard dollar bezit.

Een leuke manier van nieuwe werknemers opleiden is te vinden bij Getronics. Zij bieden hun nieuwe werknemers namelijk een reisje aan naar de Himalaya, waar zij op grote hoogte worden opgeleid en alles te horen krijgen over het werken bij het bedrijf. Dit wordt als zo positief ervaren door de nieuwe werknemers dat de actie herhaald zal worden.

En om het nieuws over de baas compleet te maken: hier een bericht over de baas van uw baas. Of zelfs zijn baas. Topmanagers willen een betere balans tussen werk en privé leven*. In het bericht wordt onder andere gemeld dat 85 (!) procent van de topmanagers een baan af zou slaan als deze het niet mogelijk maakt om privé en werk te combineren.

Dat waren volgens Expand de meest interessante of leuke berichten om te lezen. Heeft u nog een leuk bericht gevonden, over uw baas of over werkgevers in het algemeen? Deel het dan hier met uw vakgenoten.

* Deze link werkt helaas niet meer en is verwijderd door de redactie.

Geplaatst in HR varia door Gastblogger op 11 maart 2007

Reacties op Werkgever nieuws medley

Er zijn nog geen reacties.

Plaats zelf een reactie