Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Werkwijze

Expand HCM is een HR netwerkorganisatie. We wachten niet tot de volgende vacature of interim-opdracht binnenkomt, maar breiden ons netwerk van HR professionals actief uit. In onderstaande video geeft onze directeur zijn visie op Werving & Selectie. Daaronder treft u stapsgewijs onze werkwijze.

 

Onze werkwijze voor HR vacatures en HR projecten bestaat uit 6 stappen:

1. Functie-intake

In een uitgebreide intake met de opdrachtgever onderzoeken we alle omgevingsfactoren, van organisatie, structuur, cultuur, etc.

Dit resulteert in een duidelijk profiel van de functie en de gewenste kandidaat.

2. Wervingsfase

Expand doet een uitgebreide zoekselectie in haar netwerk.

Ook wordt de functie uitgezet op verschillende (social media) platformen en maakt onze community manager een op maat gemaakte Google Adwords campagne. Zo komt de functie gericht onder de aandacht van een groot aantal HR professionals, zowel actief zoekenden als niet actief zoekenden.

3. Intake gesprek bij Expand

We leggen nimmer een kandidatuur voor zonder de kandidaat zelf te hebben gezien en gesproken. Onze consultants hebben jarenlange ervaring met het selecteren van HR professionals

Bij het intakegesprek wordt gebruik gemaakt van de STAR-methodiek. De consultant baseert zich hierin op de functie-intake met de opdrachtgever en zal hierin open communiceren.

Op basis van de intakegesprekken wordt de kandidaat geïntroduceerd bij de opdrachtgever met een door de consultant persoonlijk opgestelde motivatie.

4. Een kennismakingsgesprek bij de opdrachtgever/werkgever

De shortlist wordt aan de opdrachtgever voorgelegd. Hiervan proberen we binnen twee werkdagen terugkoppeling te geven aan de kandidaat. Indien de opdrachtgever kennis wil maken, wordt een afspraak met de kandidaat ingepland.

Afhankelijk van de zwaarte van de functie en de voorkeuren van de opdrachtgever kunnen er meerdere gesprekken worden gevoerd. Tijdens deze gesprekken houdt Expand een vinger aan de pols bij zowel kandidaat als opdrachtgever.

5. Afronding procedure

De procedure wordt arbeidsvoorwaardelijk afgerond tussen de kandidaat of interimmer en de opdrachtgever.

6. Nazorg

Wanneer de procedure eenmaal is afgerond, is Expand uiteraard benieuwd hoe de nieuwe functie bevalt. We zullen daarom na een maand na de start contact met de werknemer en werkgever opnemen om te vernemen hoe alles gaat en om te zien of Expand verder nog iets kan betekenen.

Bij interim-projecten blijven wij natuurlijk gedurende de hele looptijd in contact met de projectspecialist om begeleiding en ondersteuning te geven.

Door Gastblogger op 19 juli 2011

Reacties op Werkwijze

Er zijn nog geen reacties.

Plaats zelf een reactie